Banes Motor České Budějovice
10.04.2024, Michal Špírek

Radim Skuhrovec k sezóně dorostu: Soupeřům jsme ukázali, že to s námi nebudou mít jednoduché

Trenér Radim Skuhrovec začal po příchodu k akademii Motoru hokejový ročník na postu trenéra juniorky. Když se ale tým začal v nadstavbě trápit, prohodil si posty s trenérem Davidem Vrbatou a zamířil k dorostenecké kategorii. Dorost už měl zajištěný postup do play-off, ale v pokračující fázi se týmu lepila smůla na paty, zasáhla ho rozsáhlá marodka. Trenér Skuhrovec ale shledává pozitiva v tom, jak se šance zhostili další hráči.

Dokážete identifikovat, co se zlomilo v mužstvu juniorů po úvodní části, že z toho nakonec byl tuhý boj o záchranu extraligy?
Těžko říct, ale asi velkou měrou se na tom podílel fakt, že jsme do poslední chvíle bojovali o postup do horní skupiny, což se nakonec nepovedlo a kluci to měli v hlavách. Vstup do nadstavby nebyl úplně ideální a některým už se nechtělo pracovat tolik, jako předtím, což vyústilo v tuhý boj o záchranu.

Jak jste přijal rozhodnutí o vašem přesunu od juniorů k mužstvu dorostu?
Nebylo potřeba nic přijímat. S manažerem Václavem Nedorostem jsme hledali cesty z této situace a dospěli jsme k tomu, že tým potřebuje nějaký impuls. Kluci z dorostu to přijali a zafungovalo to.

Přišel jste k dorostu ve chvíli, kdy měl zajištěnou účast v play-off. Jak plynulý byl váš přechod k věkové kategorii níže?
Tím, že jsme se v trénincích trenéři akademie prolínali, to nebyl žádný problém.

Ve skupině O pořadí v play-off se dorostencům nedařilo, z 18 zápasů vyhráli jen 4. Co za tím bylo?
Po celou dobu jsme se potýkali s marodkou, Lev byl posunut do juniorky na boj o záchranu, ale neviděl bych v tom takový problém, protože ve hře dostali více prostoru hráči, kteří ho v první části tolik neměli. A musím říct, že se toho zhostili velmi dobře.

V osmifinále pak tým vypadl s Vítkovicemi 0:2 na zápasy. Měl na víc?
Myslím, že to byla velmi dobrá série, ale jak říkám, měli jsme spíše mladé mužstvo a ta nezkušenost nás možná nepustila dále. Jen si vezměte, že v utkáních nadstavby proti nám hrály týmy v nejlepších sestavách. Není to kredit pro naše hráče? Za mě určitě - ukázali soupeřům, že to s námi nebude nic jednoduchého. A nebylo.

Zůstáváte u dorostu se svými asistenty i pro následující ročník?
Drobná změna nastane. Mým kolegou bude nově Adam Tomášek. Arpád Györi totiž bude hlavním trenérem 9. třídy a touto cestou bych mu chtěl poděkovat za spolupráci. Byla parádní.

Jak náročná sezona byla pro vás osobně?
Samozřejmě náročná byla. Kvůli faktu, že jsme s juniory bojovali o elitní skupinu a nakonec nám absolutně nevyšel začátek nadstavby a nevypadalo to s námi vůbec dobře.

Jak citelná bude obměna týmu dorostu? Kdo by měl převzít vůdcovskou roli?
Posunou se k nám hráči z 9. třídy a všichni dostanou šanci se porvat o místo v týmu. Vůdcovskou roli by měli určitě mít hráči, kteří již letos nastupovali za dorost, ale tu roli si musí hráč vybudovat jak na ledě, tak i mimo něj.

Kdy začne příprava na novou sezónu?
Příprava je již v plném proudu díky tomu, že máme k dispozici led. Máme společné tréninky, vyvrcholením bude turnaj v Jindřichově Hradci, poté krátký oddych a 6. května začíná kondiční příprava.

ČTĚTE TAKÉ: Rozhovor s trenérem juniorů Davidem Vrbatou

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....