Banes Motor České Budějovice
17.06.2023, Zbyněk Rýpar

Akademie Motoru pořádala seminář pro trenéry, přijel i Václav Prospal!

Akademie Motoru pořádala ve čtvrtek 15.6.2023 šestikreditový trenérský seminář. Cílovou skupinou byli zejména trenéři z Jihočeského kraje, ale zúčastnil se i například trenér z jihomoravského Vyškova!

Semináře se zúčastnilo bez mála 50 trenérů, kteří si v dopoledním programu vyslechli a také vyzkoušeli pod taktovkou kondičních trenérů Filipa Raptopulose a Petra Červeného, jak správně rozcvičit malé hokejisty. Program pokračoval do VIP prostor Budvar arény, kde přednášel manažer mládeže Motoru Václav Nedorost o změnách, plánech českobudějovické mládeže pro sezonu 2023/2024 a také o spolupráce mezi jihočeskými kluby, následoval ho trenér U20 Motoru Radim Skuhrovec, který hovořil o svých zkušenostech z reprezentační "osmnáctky" a předvedl názornou ukázku hokejových situací na videu jako je forčeking, bekčeking, založení útoku, vstup do pásma a hra v útočném pásmu. Na závěr vystoupil bývalý hráč a trenér Českých Budějovic Václav Prospal, který v současné době trénuje kategorii U14 na Floridě. Hovořil o rozdílech, které v USA v mládežnickém hokeji jsou, a zmínil, že "český hokejový rybník" je na tom mnohem lépe a děti mají oproti USA velký luxus. Proč jsou však americké reprezentace v mládežnických kategoriích od těch českých "odskočené", přisoudil k velké populaci a tamnímu zájmu o hokej. Všem zúčastněným děkujeme a děkujeme také panu Ašenbrylovi za možnost pořádání semináře ve VIP prostorách!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....