Banes Motor České Budějovice
29.11.2018, Denisa Józsová

JUN: LIB - CEB 0:3 (1:0sn) - Skvělý start! Junioři vybojovali v prvním zápase tři body

K prvnímu zápasu v nadstavbové skupině, která má jistý postup do play-off, zajížděli českobudějovičtí junioři na led severočeského Liberce. Začátek utkání se zpozdil o tři a půl hodiny, jelikož Jihočeši se zasekli u Prahy. To jim však nakonec nemuselo vadit! Motor totiž nasázel tři branky v posledních třech minutách hrací doby, ani jednou neinkasoval, a tak si připsal výhru za tři body. Bonusový bod získal po samostatných nájezdech domácí tým. V budějovickém dresu se nejvíce dařilo Pavlu Novákovi (2+1) a Jakubu Čížkovi (1+1).

Ani jednačtyřicet střel nestačilo na překonání budějovického gólmana Marka Dvořáka. Bílí Tygři byli v duelu s Motorem aktivnější, na jejich výkonu se těžko dali hledat negativa, přesto zůstávají bez bodu.

Duel ovlivnily dvě neuznané slepené branky domácího celku v půlce závěrečného dějství. Rozhodnutí nakonec přišlo až v samotném závěru, když se Motor během tří minut dokázal třikrát prosadit.

Vítěznou branku si připsal PAVEL NOVÁK po přihrávce Šimona Masopusta. Stejný hráč přidal vzápětí i trefu do opuštěné tygří branky. Naše mužstvo se nevzdávalo a ještě jednou odvolalo Lukáše Paříka na střídačku, ale hra v šesti bruslařích přinesla pouze potvrzení českobudějovického vítězství zásluhou JAKUBA ČÍŽKA.

V prodloužení se ani jeden z celků prosadit nedokázal a na řadu taky přišly samostatné nájezdy. V těch dostali prostor hráči, kteří si zahráli za kategorii U16 první, respektive druhé zápasy. Lukáš Nezbeda i FILIP JANSA se prosadili a pomohli tak týmu alespoň k bodu útěchy.

Liberečtí tak vstoupili do nadstavby prohrou s bodem na kontě, duel se Salcburkem byl odložen a dalším soupeřem šelem tak bude 7. prosince Plzeň.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...