Banes Motor České Budějovice
24.06.2018, Tisková zpráva

Motor nazul kopačky a byla z toho remíza s účastníkem 1.B třídy

STRUNKOVICE NAD BLANICÍ — Hokejisté Motoru se pod taktovkou prezidenta Romana Turka a generálního manažera Stanislava Bednaříka opět zúčastnili tradiční fotbalové exhibice ve Strunkovicích nad Blanicí, kde změřili své síly s místním TJ Blaníkem Strunkovice, jehož fotbalisté kopou krajskou 1.B třídu. Ve Strunkovicích panovalo příjemné fotbalové počasí a diváci se díky pohledným kombinačním akcím určitě nenudili. Po úvodním duelu Motoru s Blaníkem následoval zápas místních fotbalistů nad pětatřicet let s All-star teamem, v jehož dresu nastoupili například Ladislav Vízek, David Lafata či Tomáš Řepka.

Strunkovice začaly zostra a na jejich kopačkách byla vidět motivace Motor porazit. Vysoké tempo zbrzdil až vstřelený gól krátce po čtvrt hodině hry, který vsítili domácí po pěkné kombinační akci. Motor záhy vyrovnal z rohového kopu, když Jakub Babka našel na vápně volného Zdeňka Doležala, který technickou střelou k tyči nedal brankáři domácích šanci. Další slovo měli opět domácí, kteří do poločasové přestávky nasázeli další dvě branky a do kabin šli spokojenější.

text Jakub Doktor v akci.

Po změně stran přidali domácí brzy čtvrtou branku, ale Motor se nevzdával. V krátkém čase měl tři tutovky na kopačce Jakub Babka, ale ani jednu neproměnil. Poté měl ještě možnost snížit z pokutového kopu, který rozhodčí nařídil po konzultaci s videem, branku však přestřelil. Motor dál svého soupeře tlačil a několikrát měl šanci vstřelit gól, jenže většina akcí byla překombinovaná. Ujala se až příležitost z posledních minut zápasu, na jejímž konci byl Stanislav Dosek. Krátce poté rozehráli hosté akci po pravé straně, přihrávku na Ondřeje Šulka sice domácí zablokovali, ale českobudějovický útočník dostal následně od domácího obránce dárek v podobě samostatného úniku, který zakončil brankou na 3:4. V posledních vteřinách se dostal k míči ve vápně opět Ondřej Šulek, zaseknul strunkovickému obránci a počtvrté rozradostnil hrstku českobudějovických fanoušků. Exhibiční utkání tedy skončilo smírně 4:4.

text Petr Kváča s balónem.

Sestava Motoru: Suchý (vypůjčen od domácího Blaníku) - Dančišin, Kachyňa, Kváča, Rýpar – Dosek, Doležal, Babka, J. Doktor – Škoda, Šulek

Trenéři: Roman Turek, Stanislav Bednařík

Foto: Daniel Pekař

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....