Banes Motor České Budějovice
24.09.2017, Denisa Józsová

Motor jede do Kadaně, která ještě nemá ani bod

Jihočeši po dvou prohrách zabrali a na domácím ledě vyhráli nad Prostějovem 5:3. Své vítězství budou chtít potvrdit i na ledě Kadaně, která zatím nezískala ani bod. Utkání se hraje v pondělí (25.9.) od 18 hodin.

Trhači Kadaň

Tým z Ústeckého kraje v loňské sezóně zrovna nezářil. Skončil na třináctém místě, horší už byl jen Most, který tak spadl z WSM ligy. Kadaňským se nedařilo ani v týmových statistikách, což potvrzuje i slabá úspěšnost přesilových her, pouhých 11,31%. Ještě loni byla Kadaň farmou Karlových Varů, ale po sestupu západočeského týmu do WSM ligy jejich úzká spolupráce skončila.

Díky konci této spolupráci v týmu nepokračují Martin Kohout, Jan Tomeček, Martin Osmík nebo Ondřej Beránek. Do jiných týmů odešel gólman Strmeň (Třinec) či nejproduktivnější hráč Trhačů v loňské sezóně Jaroslav Kůs, který vyhrál bodování svého týmu s náskokem čtrnácti bodů. Opačným směrem, čili do dresu Trhačů, nepřišla žádná známější jména. Tým byl doplněn především juniory a mladými hráči z druhé ligy. I z tohoto důvodu se dá očekávat, že Kadaň se bude po celou sezónu ocitat především na chvostu tabulky WSM ligy.

Budějovické fanoušky bude určitě zajímat hráč s číslem 44. Není to nikdo jiný než českobudějovický odchovanec Luboš Rob ml. Ten sice přestoupil do extraligového Chomutova, ale sezónu začal na farmě v Kadani.

V přípravě odehráli Trhači rovných deset utkání. Zápasy odehráli jak s prvoligovými týmy, tak s druholigovými týmy. V přípravě Kadaň vyhrála čtyři zápasy, ale jen jeden s týmem ze stejné ligy. Vyhrála v Ústí nad Labem 5:3.

Vstup do sezóny Trhačům nevyšel ani trochu. Odehráli již šest zápasů, ale nedokázali vyhrát ani jednou. V tabulce tak má Kadaň stále nula bodů a krčí se na úplném chvostu tabulky.

Sestava Kadaně z posledního utkání:

Tadeáš Dvořák – Trefný, Blaha, Szathmáry, Kadeřávek, Cestr, R. Černý – Chrpa, Hejcman, Krejčiřík – J. Müller, Rob, Kohút – Wágner, Rindoš, Tůma – Ringler, Tupý, Macháček.


6. kolo

Trhači Kadaň

ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 25. září 2017, 18:00, Zimní stadion Kadaň

Z tábora Motoru

Jihočeši první dvě utkání vyhráli s dobrým skóre 10:3, jenže pak přišly dva venkovní zápasy a dvě prohry. Své zaváhání alespoň z části napravili v posledním utkání, které sehráli na domácím ledě proti Prostějovu, když zvítězili 5:3, díky čemuž se Budějovičtí posunuli na páté místo v tabulce.

V loňské sezóně spolu tyto dva týmy odehrály čtyři zápasy, ze kterých vždy vítězně vyšli Jihočeši. Motor bude v tomto zápase favoritem a cílem není nic jiného než tři body.

Předzápasové slovo Antonína Stavjani:

„Je před námi vložené pondělí, starší hráči mají myslím určitě raději, když jdou zápasy rychle za sebou. V sobotu jsme měli náročné utkání s Prostějovem z toho pohledu, že jsme dvakrát dotahovali brankovou ztrátu, ale povedlo se nám zápas velice dobře uhrát. I naše hra byla utěšená, takže už se těšíme v pondělí do Kadaně. Sestava by měla zůstat na všech postech beze změn. Čtvrtá formace zasahuje do hry v méně momentech, než tomu bylo například v minulé sezóně, ale nezdá se mi, že by kluci z prvních tří formací nějak tahali nohy, takže na to zatím není potřeba nějak reagovat.“


Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...