Banes Motor České Budějovice
22.09.2017, Marek Baloun

Vyhraje Motor po dvojici proher? Do Budějovic přiletí Jestřábi z Prostějova

Jihočeši nezvládli dva venkovní zápasy a po čtyřech kolech mají v kolonce výhra - prohra shodně po dvou zápasech. Přidat do tabulek další vítězství se pokusí Motor opět už tuto sobotu od 17:00 v utkání věnovaném dětem, kdy na náš led zavítá celek LHK Jestřábi Prostějov. Program pro nejmenší začíná kolem haly už v 16 hodin. Podepisovat se budou někteří hráči Motoru i prezident klubu Roman Turek, děti si mohou zastřílet na branku, zasoutěžit se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra nebo si dokonce udělat vlastní nahrávku s hitrádiem Faktor. Děti do 10 let mají vstup ZDARMA bez nároku na konkrétní místo a obdrží ještě parádní dárek od partnera utkání společnosti Schwan Stabilo.

LHK Jestřábi Prostějov

Kádr Jestřábů se mezi sezónami otřásl v základech. Pavla Kantora v brance nahradilo duo Dominik Groh - Jakub Neužil, tým také opustili například Zadražil, Krejčík nebo Martin Novák, který odcestoval do Motoru. Z jihu Čech ale Jestřábi získali hned dvě dobře známá jména. Obranné řady pro tuto sezónu posílil Dušan Žovinec, v útoku pak najdeme Tomáše Nouzu. Svěřenci trenéra Vykoukala tak do nové sezóny vyrazili v novém hábitu (a to včetně nového klubového autobusu) s cílem dostat se do play-off, jehož brány zůstaly pro moravany zavřené poté, co je v předkole vyřadil Přerov poměrem 3:1.

Dojmy ze začátku sezóny jsou u Jestřábů stejně jako u budějovického celku zatím spíše smíšené. Nejprve je v derby porazili jejich protivníci z Přerova, v dalším kole pak Prostějov nestačil na Litoměřice. Pak ale přišel obrat, když si ze zápasu s pražskou Slávií odvezli tři body za výhru 3:0. Zatím poslední, středeční utkání s Havířovem pak Prostějov jakožto domácí celek ovládl poměrem 3:1, kdy Havířovu dovolil jedinou jejich branku až osmačtyřicet sekund před závěrečnou sirénou. Po čtyřech kolech jim tak v tabulce WSM ligy připadá s šesti body a skóre 7:7 desátá příčka.

Sestava Prostějova z posledního utkání:

Neužil – M. Drtina, Mikliš, A. Holík, Bažant, D. Kolář, Žovinec – Švec, Hozák, Fiala – L. Luňák, Nouza, Venkrbec – Divíšek, Dvořáček, Rudovský – Voženílek, Švarc, Zabloudil.

5. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

LHK Jestřábi Prostějov

Sobota 23. září 2017, 17:00, Budvar aréna

Z útrob Budvar arény

Motor si zatím ten správný hokejový klid ještě hledá. Důkazem proto můžou být například přesilové hry, kdy s úspěšností osm procent je Motor ve WSM lize předposlední. Úspěšnost motoráků ve vlastním oslabení už je sice lepší s téměř dvaadevadesáti procenty, mít ale po čtyřech kolech průměr dvacet trestných minut na zápas taky není nic, čím by se dalo chlubit. Loňské vzájemné zápasy s Jestřáby byly vcelku vyrovnané, každopádně vyhrané televizní utkání Motoru skončilo parádním výsledkem 9:1.

Předzápasové slovo Antonína Stavjani:

"Po zápase v Benátkách je pro nás domácí utkání s Prostějovem šancí, jak si spravit chuť. V bráně by měl nastoupil Petr Kváča, obrana a útoky nastoupí ve stejném složení, jako v minulých zápasech. Zápas v Havířově byl vyrovnaný, ale v Benátkách hráči nastoupili tak, že už to mají v kapse, pořádně se nezačalo a zápas tak na psychice a pohodě nepřidal. Kluci teď mají šanci doma aspoň nějakým způsobem porážku odčinit."


Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...