Banes Motor České Budějovice
13.10.2016, Tisková zpráva

Primátor se sešel s šéftrenérem svazu Lenerem, podpořil vznik akademie

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Důležitá schůzka proběhla na českobudějovické radnici před duelem Motoru se Slavií. Primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda se sešel s šéftrenérem Českého svazu ledního hokeje Slavomírem Lenerem a zástupci Motoru České Budějovice. Hlavním tématem byl vznik hokejové akademie v centru jihu Čech.
Jedním z hlavních cílů pro nadcházející sezonu, který byl deklarován na předsezónní tiskové konferenci klubu, je snaha o vytvoření akademie ČSLH v Českých Budějovicích. Je to velmi důležitý projekt pro rozvoj mladých hokejistů, jenž v Českých Budějovicích zatím chybí. To by se teď mělo změnit. "Jsme moc rádi, že naši snahu podporuje nejen hokejový svaz, který byl na schůzce reprezentován Slavomírem Lenerem, ale i město České Budějovice prostřednictvím pana primátora," osvětlil výstup ze schůzky generální manažer Stanislav Bednařík.


Vytvoření akademie má totiž poměrně přísná pravidla, která musí klub splňovat. A některá z nich se týkají i stadionu a jeho zázemí, což je záležitost majitele, tedy města České Budějovice. Primátor na schůzce přislíbil, že se zasadí o to, aby z tohoto pohledu nic nebránilo vytvoření akademie pod Černou věží. Spokojen tak ze schůzky odcházel i člen správní rady mládežnického spolku Aleš Kotalík či manažer mládeže Jaroslav Liška.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...