Banes Motor České Budějovice
31.10.2014, Matěj Mayer

Českobudějovičtí zajíždějí do Mostu. Zopakují vysoké vítězství?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve dvacátém kole první ligy se Motor představí na ledě Mostu. Ten se zatím drží na dvanácté příčce s poměrně velkým náskokem na poslední dva celky. HC Most je nejvíce inkasujícím mužstvem na domácím kluzišti, využijí toho útočné zbraně Motoru? Sobotní utkání odstartuje v 17:30.

O soupeři: HC Most

Založen: 1946
Stadion: Zimní stadion Most (kapacita 2 646 diváků)
Webové stránky klubu: www.hcmost.cz
Umístění v poslední sezóně: 14. místo po ZČ, 6. místo ve skupině o udržení
Hlavní trenér: Václav Baďouček
Vzájemné zápasy v této sezóně: Motor - Most 6:0

Sobotní soupeř Motoru se po vydařeném začátku soutěže začal tabulkou propadat. Tragické výkony předváděli svěřenci Václava Baďoučka v měsíci říjnu, když z jedenácti zápasu vyšli pouze dvakrát jako vítězové. Pravdou však je, že hned pětkrát prohráli pouze o jednu branku a roli tedy mohla hrát částečně i smůla. Zdá se, že právě od prvního souboje s Motorem, při kterém odjížděl Most z Budvar arény s debaklem, šly výsledky tohoto týmu dolů.

Aktuálně drží Mostečtí šňůru tří pořážek v řadě, avšak v domácím prostředí zatím z jedenácti případů prohráli v základní hrací době jen třikrát. Most má ale velké problémy především v obraně. S šedesáti pěti inkasovanými brankami je druhým nejhorším celkem 1. ligy a na domácích kluzištích je v tomto ohledu dokonce úplně nejhorší.

Poslední zápas Mostu:

AZ Havířov - HC Most 5:1
Branky a asistence: 8. Graca (Jakúbek), 27. Loskot (Chmielewski, Štencel), 28. Jiránek (Fořt), 51. Klimša (Jakúbek, Krisl), 58. Sztefek (Bezuška) – 29. Smolka (Kubinčák, Hora).
Sestava Mostu: Soukup – Pavelka, Havelka, Hora, Grin, Kousalík, Čížek, Kokeš – Mical, Válek, Petruška – Tauš, Slavíček, Bojer – Kubinčák, Alinč, Smolka – Nedrda

20. kolo:
HC Most - ČEZ Motor České Budějovice

sobota 1. 11. 2014, 17:30
Zimní stadion Most

Z tábora Motoru

Jihočeši nemají v poslední době úplně nejlepší formu. V posledních šesti zápasech zvítězili jen dvakrát a prohráli i se slabšími soupeři. První vzájemný duel proti Mostu se ale mužstvu Petra Rosola vydařil a to dává Motoru velkou naději do odvety. Pro tým z Českých Budějovic by nemělo být cílem nic jiného, než zisk tří bodů do tabulky.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Bláha – Mucha, Kříž, Suchánek, Vráblík, Růžička, Chmelíř, od 26. navíc Semrád – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Boháč – Švec, Trummer, Prokeš

Soutěž o šálu

Partnerský mediální portál Jihočeský sport připravil v rámci utkání s Mostem pokračování soutěže o šálu Motoru. Princip soutěže je jednoduchý. Stačí správně uhodnout výsledek a zároveň alespoň jednu třetinu. Soutěžit můžete na facebooku Jihočeského sportu.



Statistiky

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...