Banes Motor České Budějovice
16.12.2012, Miroslav Mayer

Mládež odehrála poslední zápasy roku 2012

Č. B u d ě j o v i c e - Kalendářní rok 2012 nezakončila mládež HC České Budějovice zrovna skvěle. Juniorka prohrála oba své zápasy a spadla už na příčky mimo play-off. Starší dorost má jistý postup do silnější skupiny, ale přesto vybojoval se slabšími týmy jen dva body. Mladší dorost A nestačil na Liberec. Hráčem víkendu se stává útočník staršího dorostu Radek Prokeš, který ve dvou zápasech bodoval čtyřikrát (2+2) a celkově mu patří osmé místo v bodování celé soutěže.

Juniorka

Kometa od začátku vedla

Ve čtvrtek přijela do Budvar arény Kometa Brno. V tabulce je sice lépe postavená, ale venku moc úspěšná není, zatímco Jihočechům se doma vcelku daří. Vstup do zápasu vyšel lépe hostům, kteří se ujali vedení a domácí jen dotahovali jejich náskok. Nadějně pro domácí to vypadalo ještě za stavu 3:3, ale individuální chyby domácích hráčů a dobrá hra Komety způsobili, že na konci zápasu svítili skóre 3:5 a Kometa vezla všechny bodů domů. Po utkání byli domácí trenéři s přístupem hráčů velmi nespokojeni.

Další pětigólový příděl

V sobotu jeli junioři bojovat o body do Olomouce. Utkání mělo hodně podobný průběh, jako to čtvrteční. Soupeř vedl a Jihočeši vyrovnali na 2:2 a pak Hanáci odskočili opět o dvě branky a Budějovičtí dokázali už jen snížit. Domácí pak ještě přidali další branku a zápas skončil opět 5:3. Jihočeši tak potřetí za sebou prohráli shodně 3:5 a v tabulce klesli mimo místa zaručující play-off. V reprezentační přestávce bude tedy na čem pracovat.

Starší dorost

Místo exhibice přišla porážka

Starší dorost měl již před tímto zápasem jistou silnější skupinu a účast v play-off. Do souboje s Pardubicemi proto nastoupilo už pozměněné mužstvo s hráči mladšího dorostu. Přesto první třetina patřila jasně domácím, kteří hosty přehrávali a vedli 3:1. Pro Východočechy to vypadalo špatně a v dalším průběhu to vypadalo na velký výprask. Jenže to si mysleli i domácí hráči a zapomínali, že ještě není dohráno. Hosté se zvedli, zlepšili hru a po chybách domácích dávali branky a vyrovnali hru. O všem se rozhodlo ve třetí části. Jihočeši ještě naposledy vedli 4:3, ale pak jen přihlíželi, jak Pardubičtí přidávají jednu branku za druhou až do stavu 4:6. Domácí hráči ukázali svoji nevyspělost a zaslouženě prohráli.

Jihočeši jen dotahovali

V sobotu jeli dorostenci do Mladé Boleslavi jako favorité. Jenže domácí touha po bodech byla zřejmě větší a tak Jihočeši po celý zápas jen dotahovali. Jednu chvíli už domácí vedli i o dvě branky. Do třetí části šli Jihočeši odhodlaně a povedlo se jim vyrovnat při power-play, když se trefil Pavel Samohejl. V prodloužení pak Budějovičtí sehráli dobře přesilovku a dali branku na 6:5p. Celkově tak skončili Jihočeši v základní skupině čtvrtí a to stačí na postup do dalších bojů se silnějšími soupeři a jistotu účasti v play-off.

Mladší dorost A

Z Liberce bez bodů

Mladšímu dorostu se v posledních zápasech dařilo a čekalo se, jak se předvedena ledě Bílých Tygrů Liberec. Domácí byli favority zápasu a dokazovali to od první minuty zápasu. První třetinu vyhráli 2:0, ale na začátku svitla Jihočechům naděje, když se jim povedlo snížit. Tygři si opět dvěma trefami vzali vedení zpět a už nebylo o co hrát. Svoji druhou branku přidali Jihočeši už za rozhodnutého stavu a znamenal jen snížení na konečných 6:2 pro domácí Tygry. Jihočeši tak po třech vítězstvích utrpěli porážku.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...