Banes Motor České Budějovice
31.10.2012, Miroslav Mayer

Preview mládeže: Hrají jen dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Mládež čekají poslední kola před reprezentační přestávkou a tak se mohou vydat ze všech sil a dát do zápasu všechno. Juniorka už má pauzu a hráči se věnují tréninku. Starší dorost sehraje dva zápasy a oba na hřištích soupeřů. Oba mladší dorosty sehrají také po dvou utkáních a jednou se představí i doma.

Starší dorost

V pátek čeká dorostence cesta do Hradce Králové. Východočeši jsou šestí a ztrácejí již sedm bodů na Jihočechy. Ovšem Hradečtí jsou úspěšnější venku než doma. Na svém ledě zatím jen třikrát vyhráli a tak šance na úspěch je tady slušná. První vzájemný zápas ovšem Hradečtí doma vyhráli 7:4 a v Budvar aréně prohráli jen těsně 2:3. Jihočeši tedy potřebují změnit tuto bilanci ve svůj prospěch. O síle soupeře ovšem svědčí jeho vítězství 3:1 v Písku v posledním kole. Není radno soupeře podcenit.

V sobotu se odehraje v Písku již třetí jihočeské derby. Předchozí dvě dokázal Písek vyhrát! Nejprve doma 3:0 a pak v Budvar aréně 4:3. Navíc Písek je v tabulce třetí a má o šest bodů více než Budějovičtí. Motivace do tohoto zápasu je jasná. Tým nastoupí v nejsilnější sestavě a bude chtít zvítězit a stáhnout náskok svého krajského rivala.

Mladší dorost A

Mladší dorost čeká ve čtvrtek hodně prestižní zápas v Praze, kde se utká se Spartou. Sparta je zatím v tabulce o dvě místa pod Jihočechy a má o dva body méně. Ovšem první duel v Budvar aréně vyhráli Pražané 4:3sn a tentokrát by mohli brát body v Praze Budějovičtí. Navíc Sparta doma zatím jen dvakrát vyhrála. V posledním kola prohráli Pražané v Mladé Boleslavi 3:4sn. Zdá se, že Sparta není letos tak silná, jak bývalo zvykem. Přesto jsou body s tímto soupeřem vždy velmi cenné.

Nedělním soupeřem dorostenců bude Mladá Boleslav, která představí v Budvar aréně letos poprvé. Z města aut přivezli Jihočeši bod za porážku 2:3sn. Ovšem Bruslařům se letos daří, když jsou v tabulce čtvrtí a mají o pět bodů více než Jihočeši. Z venku Bruslaři přivezli tři vítězství ze šesti zápasů. Navíc mají na svém kontě skalp Sparty z posledního kola. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 na druhé ledové ploše.

Mladší dorost B

B dorost se v posledních zápasech trochu zadrhl ve svém rozběhu a teď má možnost zase nabrat rychlost. Jenže ve čtvrtek to bude mít hodně těžké. Jede totiž na led lídra soutěže do Žďáru nad Sázavou. Žďár má o devět bodů více než Jihočeši a v soutěži zatím ztratil jen dva body. Tady se budou body těžko získávat, ale na druhou stranu tady mohou Budějovičtí jen získat.

V sobotu pak na svém ledě přivítají dorostenci svého souseda v tabulce Bílé Tygry Liberec B. Tygři mají stejně bodů jako Jihočeši, ale většinu jich přivezli ze zápasů na hřištích soupeřů. Tady se budou muset mít Jihočeši na pozoru a nenechat soupeře odvést důležité body. Zápas se odehraje v sobotu od 18.30 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...