Banes Motor České Budějovice
21.10.2012, Miroslav Mayer

Mládež: Blýská se na lepší časy

Č. B u d ě j o v i c e - výsledky mládeže se již stabilizují a mužstva postupně nacházejí svojí tvář. Juniorka drží solidní osmé místo, starší dorost se snad již rozjíždí a bude se zlepšovat. Mladší dorost A také začíná pravidelně bodovat a pouze B dorost po dobrém začátku sezóny trochu ztrácí rychlost. Hráčem víkendu je brankář staršího dorostu Tomaž Trelc, který ve dvou zápasech po sobě nedostal ani jednu branku.

Juniorka

Třetí vítězství v řadě

Ve čtvrtek přijela do Budvar arény Slavia Praha. Letos se jí výsledkové nedaří a z venku přivezla jen jeden bod. Přitom v Českých Budějovicích předvedli hosté velmi dobrý výkon, ale svoje šance nedokázali proměnit. Zatímco brankáři Slavie tým nepodrželi, Bláha dokázal v pravý okamžik ukázat svoji stoupající formu a Jihočechy podržel. Domácí vedli již 3:0 a vypadalo to na klidný průběh. Slavia dokázala ve třetí části zápas zdramatizovat, když snížila až na 4:3, ale navíc již síly neměla. I přes tři obdržené banky byl nejlepším hráčem domácích brankář Ondřej Bláha.

Bod utekl minutu před koncem

V sobotu hráli junioři, stále v oslabené sestavě, ve Vítkovicích. S tímto soupeřem se Jihočechům tradičně příliš nedaří. Přesto to tentokrát mohlo dopadnout dobře. Domácí se ujali vedení a Jihočeši dokázali vyrovnat. Když už to vypadalo na prodloužení dali domácí z nevinné akce šťastnou branku a body za vítězství 2:1 tak zůstávají doma. Jihočeši jsou nadále v tabulce na osmém místě a jsou na kontakt se špičkou. Jedinou branku Budějovických vstřelil Emil Švec

Starší dorost

Dohrávka se nepodařila

Starší dorost měl nabitý program. Hned v úterý ho čekala dohrávka v Jihlavě. Vzhledem k postavení v tabulce se jednalo o důležitý souboj. Jihočeši ho sice nepodcenili, ale přesto se jim nepovedl. Domácí vlétl do zápasu a za chvíli vedli 2:0. Jihočeši sice dokázali dát kontaktní branku Alešem Krátoškou, ale Dukla ještě během druhá části přidala dvě branky a ve třetí části si výsledek 4:1 už pohlídala a v boji o postupovou příčku tak získala důležité vítězství.

Pardubice neměly šanci

V pátek hráli dorostenci stejně důležitá souboj o postupovou příčku, jako v úterý. Tentokrát byl jejich soupeřem tým HC Pardubice. Domácím bylo jasné, že po ztrátě bodů v Jihlavě tentokrát nemohou dopustit žádné komplikace. V první třetině bylo skóre ještě vyrovnané, ale ve druhé části dali domácí hned tři branky, ujali se vedení 4:0 a bylo rozhodnuto. Ve třetí části pak přidali ještě jednu branku a celkově vyhráli 5:0. Dvě domácí branky dal Jakub Šafář

S Bruslaři se Jihočechům tradičně daří

Třetí zápas odehráli dorostenci v Mladé Boleslavi. Tento tým dorostencům tradičně sedí a většinou ho dokáží bez problémů porážet. I letos ho již jednou porazil 7:0 a tak se čekalo další vítězství. Vstup do zápasu Budějovickým tentokrát vyšel nadmíru dobře. Po devíti minutách vedli totiž již 3:0 a bylo rozhodnuto. Bruslaři se nezmohli ani na jednu branku a Jihočeši naopak ještě jednu přidali. Vyhráli tak 4:0 a ve dvou zápasech s Boleslaví ještě neinkasovali a navíc již 142 minut nedostalo mužstvo ani branku. Mimořádný zápas odehrál Radek Prokeš, který dal čistí hatrick a ještě přidal jednu přihrávku.

Mladší dorost A

Obrat ve třetí třetině

Ve čtvrtek přijelo do Českých Budějovic mužstvo HC Pardubice. Jihočeši na tom nejsou v tabulce nejlépe, ale zdá se, že jejich výkon se přeci jen zlepšuje. Toto utkání to mělo potvrdit. Jenže hosté vstoupili do zápasu lépe a ujali se vedení 2:0, které jim vydrželo až 44. minuty. To se totiž domácí střelce probudili a konečně se začali trefovat. Nakonec se rozjeli a sázeli jeden gól za druhým. Poslední gól padl při závěrečné power-play a stvrzoval tak domácí vítězství 4:2. Stínem zápasu bylo vážné zranění Natana Vráblíka. Dva góly domácích dal Tomáš Fencl.

Přestřelka dopadla pro Jihočechy dobře

V neděli zajížděli dorostenci k dalšímu zápasu do Hradce Králové. Zápas byl plný zvratů a množství vstřelených branek. Ve druhé části diváci viděli dokonce šest branek, oba týmy dali po třech. Do třetí části zřejmě trenéři mužstva uklidnili a tak padla už jen jedna branka a tu dali dvě minuty před koncem Jihočeši a zápas skončil 4:5. Jejím autorem byl Erik Bahuala a zajistil tak Jihočechům cenné tři body.

Mladší dorost B

S jedním gólem se nevyhrává

Ligový dorost hrál v neděli svůj zápas v Kolíně. Kolínští doma zatím nebyli moc úspěšní a Jihočeši byli tedy v zápase mírnými favority. Svoji roli ovšem nesplnili. Již po první třetině bylo jasné, že tentokrát zůstanou body v Kolíně. Jihočechům totiž vyschl střelný prach, když jedinou branku vstřelil Jakub Doktor. Nakonec tedy vyhráli domácí 6:1 a Jihočeši prohráli již třetí zápas za sebou.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...