Banes Motor České Budějovice
09.10.2012, Klub

Reprezentant Milan Michálek je v přípravě s HC MOUNTFIELD

HC MOUNTFIELD by do svých řad mohl získat další velice zvučné jméno. V Českých Budějovicích od dnešního dne totiž s týmem trénuje reprezentační útočník Milan Michálek. „Byli jsme spolu ve stálém kontaktu. Milan včera přiletěl do Čech a dnes už se zapojil do společné přípravy s naším mužstvem,“ sděluje Petr Sailer, sportovní manažer klubu. Vedle obránce Andrew Ference a dále Martina Hanzala a Václava Prospala by tak Milan Michálek mohl být dalším útočníkem, který by se v nejbližší době mohl představit v dresu HC MOUNTFIELD hokejovým příznivcům na jihu Čech.

„Mám zájem a chuť hrát za českobudějovický klub,“ hlásí sám Milan Michálek, účastník loňského All-Star Game v NHL. Sedmadvacetiletý forvard má v zámoří uzavřenou smlouvu s týmem Ottawa Senators. „V současné době řešíme možnost pojištění jeho kontraktu, stejně jako třeba právě u Václava Prospala. Důležité však pro nás je to, že také Milan má zájem obléknout dres našeho klubu v extralize,“ říká Petr Sailer.

Vedení HC MOUNTFIELD už během léta sdělilo, že v době výluky NHL by se snažilo do svého týmu získat výhradně odchovance klubu či hráče jinak s klubem spjaté. To platí také u kanadského obránce Andrew Ference, který je v tréninku s Jihočechy od pondělí a jistý je jeho start už v pátek při utkání HC MOUNTFIELD ve Zlíně.

V nejbližší době by za rodný klub měl do zápasů naskočit také útočník Martin Hanzal, jak bylo dříve uvedeno. „V současné době čekáme už pouze na potvrzení pojistky jeho kontraktu v NHL ze strany Phoenixu. Jakmile toto potvrzení budeme mít v ruce, startu Martina Hanzala nebude nic bránit,“ informuje Petr Sailer.

Milan Michálek v loňské sezoně za Ottawu v NHL odehrál 84 utkání, v nichž si připsal celkem 62 kanadských bodů za 36 vstřelených branek a 26 asistencí. Jindřichohradecký rodák reprezentoval Českou republiku na posledních dvou světových šampionátech, odkud si pokaždé odvezl bronzovou medaili.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....