Banes Motor České Budějovice
23.04.2012, Radek Papáček

HC MOUNTFIELD zahájil přípravu už se změnami v kádru

Č. B u d ě j o v i c e - Českobudějovický HC MOUNTFIELD odstartoval přípravu na příští extraligový ročník. Hráči absolvovali fyzické testy na FTVS v Praze, mezi nimiž nechyběli první nové tváře. Naopak do přípravy nenastoupili obránce Jan Novák a útočníci Milan Gulaš, David Kuchejda, Roman Pšurný, Vilém Burian, Rostislav Martynek a Tomáš Horna, se kterými klub v příští sezoně již nepočítá.

Kompletní vyšetření všech hráčů napoví zejména Petru Požárkovi, novému kondičnímu trenérovi, jak přizpůsobit individuální plány během letní přípravy pro jednotlivé hráče. „Podle výsledků testů budeme vědět, kde mají hráči své slabiny a na co by se měli během přípravy zaměřit,“ říká Petr Sailer, asistent sportovního manažera.

V úterý se tým Jihočechů poprvé sejde k tréninku v Budvar Aréně. Chybět budou zatím reprezentanti Jakub Kovář, Peter Mikuš a René Vydarený. „Později se zapojí také Pavel Kašpařík, kterému se rovněž sezona účastí v národním týmu protáhla,“ sděluje Sailer.

Novou tváří na tréninku bude útočník Tomáš Knotek, jehož příchod klub již oznámil. Dalším nováčkem bude Jakub Suja. „Je to třiadvacetiletý dravý útočník, naposledy hrál v Písku a nyní se bude tvát o místo u nás v kádru,“ informuje Sailer. Do tréninku se navíc dále zapojí také odchovanec klubu Robin Soudek, který hrál v zámoří a klub s ním bude jednat o možnosti podepsání smlouvy.

HC MOUNTFIELD se vydal cestou omlazení kádru, a tak do přípravy nastoupí z řad odchovanců také obránce Lukáš Kříž a útočník Michal Švihálek. „Chtěli bychom, aby oba patřili do základního kádru,“ představuje Petr Sailer.

Vzhledem k tomu, že klub chce dávat prostor mladým hráčům, někteří jim místo musí uvolnit. „Tým tak opouštějí útočníci David Kuchejda, Roman Pšurný, Vilém Burian a Rostislav Martynek. Všichni už mají mírně vyšší věk a u nás hráli třetí nebo čtvrtou lajnu. A my bychom chtěli právě tyto dva útoky omladit a dávat v nich šanci hráčům jako Soudek, Švihálek, Knotek nebo Suja, kteří jsou výrazně mladší,“ říká Petr Sailer.

Vydarený, Šimánek a Mertl podepsali nové smlouvy

V klubu končí také obránci Jan Novák, Roman Němeček a útočník Tomáš Horna, kterým vypršela smlouva. Útočník Milan Gulaš by v příští sezoně mohl působit v zahraničí. Naopak nové kontrakty uzavřeli obránce René Vydarený a útočníci Jiří Šimánek a Tomáš Mertl. „Tomáš je vlastně jediným hráčem, který z té čtvrté pětky jediný zůstává. Zdá se nám být hokejový typ a šanci dostane,“ tvrdí bývalý útočník. S kapitánem Františkem Ptáčkem nyní probíhají jednání o prodloužení smlouvy. Hráčská práva útočníka Václava Pletky odkoupila Plzeň.

Jihočeši usilují o získání brankáře Filipa Šindeláře z Vítkovic, který by mohl vytvořit dvojici s Jakubem Kovářem. „Šimon Hrubec se bohužel v klubu nedohodl na nové smlouvě, což nás velice mrzí. Chtěli bychom tak, aby Pavel Kantor příští rok pravidelně chytal a sbíral tak zkušenosti v první lize a my bychom využili na pozici dvojky zkušeného Šindeláře. Ten by se mohl stát součástí výměny za Romana Pšurného,“ říká Sailer.

Do přípravy klub počítá také s nadějným juniorem Bláhou. „Roman Turek jako trenér brankářů chce mít gólmany pohromadě,“ představuje Sailer. Zapojí se také mladí obránci Plášil, Prokop z juniorky a Dietz, který působil v Třebíči. Mezi útočníky budou také Marek, Rousek a Bernat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....