Banes Motor České Budějovice
29.12.2007, Miroslav Mayer

O pohár města České Budějovice

Č. B u d ě j o v i c e – V sobotu 29.12. se konal na zimním stadionu v Č. Budějovicích první ročník turnaje“O pohár města Českých Budějovic“ v minihokeji. „Loni jsme udělali na zkoušku nultý ročník a letos už jedeme naostro“, říká Václav Vacek trenér českobudějovické mládeže a zároveň hlavní pořadatel tohoto turnaje. „Věříme, že se z toho stane tradiční turnaj, kam se budou mužstva v tomto povánočním čase ráda vracet“.

Kdo zavítal tuto sobotu v odpoledních hodinách v Českých Budějovicích na zimní stadion na první ledovou plochu, neviděl a neslyšel žádné dunění mantinelů a praskání zlomených hokejek, ale zato by viděl radost, nadšení a urputné a opravdové boje, které předváděli nejmladší hokejisté. Hlavní ledová plocha byla vždy na modré čáře ohraničena dřevěnými mantinely, který vymezily hřiště pro zápasy těchto mladých hokejistů.

V jedné třetině hřiště hráli svoje zápasy mužstva s hráči narozenými v roce 2000 a v druhé třetině hřiště mužstva s hráči narozenými v roce 2001. U každého hříště seděli v hledišti rodiče mladých hokejistů a vytvářeli svým potomkům opravdu bouřlivou atmosféru. Kromě obvyklých pokřiků a fandění, byly k vidění i klubové dresy, buben a rozličné dechové nástroje. Každý gól se bouřlivě oslavoval.

K dobré atmosféře prospěla i zapnutá multifunkční kostka nad ledovou plochou a mladí hokejisté i jejich rodiče mohli zažít téměř prostředí extraligového zápasu. Turnaj byl obsazen mužstvy z hokejových bašt, HC Č. Budějovice, HC Slavia Praha, HC Sparta Praha a HC Znojemští Orli.

„Rozhodli jsme, že hrací doba bude tříkrát dvanáct minut hrubého času. Vzhledem k tomu, že mužstva sehrají tři zápasy, to bude akorát“, říká Václav Vacek. V hokejovém „krčku“ zimního stadionu mohli rodiče najít přesný časový rozpis turnaje, nebo mohli studovat tabulku již odehraných zápasů. Vše bylo jasné přehledné a bez problémů. Vše běželo přesně podle plánu a tak byli rodiče i trenéři spokojeni a mohli se soustředit pouze na hru.

„Pokud má mít turnaj dobrou úroveň a dobré zabezpečení musíte mít sponzory, kteří vám pomůžou,“ říká Václav Vacek. „Podpořilo nás město České Budějovice, firma David servis a ZPMV. Za příspěvky od nich jsme mohli zaplatit veškeré náklady a nakoupit poháry, medaile, dorty i hodnotné ceny pro nejlepší hráče,“ vypráví mládežnický kouč.

„Rád bych všem chtěl poděkovat a věřím, že nám zachovají přízeň i do dalšího ročníku. Rádi bychom udrželi vysokou úroveň tohoto turnaje.“

Ceny pro nejlepší hráče předávali: pro nejlepší brankáře Roman Turek, pro nejlepší obránce Jindřich Kotrla, pro nejlepší útočníky a střelce Jaroslav Pouzar.


Výsledky turnaje

Turnaj hráčů ročník narození 2000.

HC Č.B – HC Znojmo 1: 6 gól domácích Kadlec

HC Č.B – Slavia 0:5

HC Znojmo – Sparta 3:1

Sparta – Slavia 3:2

HC Znojmo - Slavia 9:2

HC Č.B– Sparta 0:6

Sestava HC Č. Budějovice - Svoboda D. – Šafář, Kadlec, Raizl, Prokopec, Hlaváč, Pinkr, Masopust, Holý, Stárek, Svoboda O., Vaculík, Novák.
Trenéři:Kadlec, Svoboda, Stárek.

Pořadí : 1. HC Znojmo, 2. HC Sparta, 3. HC Slavia, 4. HC Č. B.

Nejlepší brankář – D. Svoboda HC Č.B.
Nejlepší obránce – Pika HC Sparta
Nejlepší útočník – Všetečka HC Slavia
Nejlepší střelec – Plášek HC Znojmo


Turnaj hráčů ročník narození 2001.

HC Č.B. – Znojmo 0:2

HC Č.B. – Slavia 5:3 Branky domácích: Hrubec 2, Voráček 2, Zelenka

HC Znojmo – Sparta 10:2

Sparta – Slavia 8:5

HC Znojmo – Slavia 7:0

HC Č.B. – Sparta 6:2 Branky domácích: Hrubec 2, Zelenka 2, Brousek, Rezek

Sestava HC Č. Budějovice - Dvořák, Prušák, Grgurič – Brousek, Kaloš, Procházka, Rezek, Pouzar, Buchta, Fríd, Voráček, Hrubec, Bartoš, Zelenka, Tampier, Dekret, Dvořák, Šťastný.
Trenéři:P. Červený, Doktor, Grgurič, Hrubec.

Pořadí: 1. HC Znojmo, 2. HC Č.B., 3. HC Sparta, 4. HC Slavia

Nejlepší brankář – Křesťan HC Znojmo
Nejlepší obránce – Dekret HC Č.B.
Nejlepší útočník – Kupka HC Slavia
Nejlepší střelec - Škutina HC Sparta

Tým HC České Budějovice - ročník narození 2001
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....