Banes Motor České Budějovice
27.10.2023, Václav Plachta

Sparta si šla od začátku pro vítězství, uznává zklamaný Jan Ordoš

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovický Motor nestačil ani podruhé v sezoně na pražskou Spartu. Výsledek 1:4 přinesl pouze jedinou radost v podobě vedoucí branky, kterou vstřelil na začátku první třetiny Adam Kubík. Na této brance měl svůj podíl i Jan Ordoš, který si kromě asistence připsal i necelých sedmnáct minut na ledové ploše.

Jane, zápas proti Spartě body nakonec nepřinesl. Co myslíte, že v dnešním duelu rozhodovalo?
Sparta předvedla velice kvalitní výkon. Přehrála nás prakticky úplně ve všem a my jsme si to dneska nezasloužili. Byli jsme všude pozdě, ztráceli v soubojích a tenhle zápas se nám prostě nepovedl.

Utkání ale začalo parádně, když jste asistoval u vedoucí branky Adama Kubíka v oslabení. Lepší start jste si tedy ani nemohli přát?
Dalo by se říci, že ano, ale i tak jsme ten začátek vůbec nezachytili. Mohlo to být klidně 0:2 a nikdo by se nemohl divit. Dali jsme sice gól, ale hned po konci toho samého oslabení jsme inkasovali a Sparta si šla od začátku pro vítězství. My jsme si k tomu už něco v kabině řekli a musíme se poučit, abychom byli v neděli výrazně lepší.

Sparta dokázala v utkání rychle vyrovnat a během pěti minut i skóre otočit ve svůj prospěch na poměr 1:3 z vašeho pohledu. Byla tato pětiminutová pasáž v utkání ta rozhodující?
Byla, ale jak už jsem říkal, Sparta byla od začátku lepší a ty tři góly určili ráz utkání. Nicméně ve třetí třetině jsme měli nějaké šance, které jsme ale nedali, abychom mohli utkání zdramatizovat. I celkově si myslím, že ta poslední třetina byla o trochu lepší, ale to už bylo dané i tím výsledkem a Sparta kontrolovala vedení. Musíme se z toho prostě poučit.

Vrátíme se ještě k oslabení. Pro vás to byl už čtvrtý gól v letošní sezóně v početní nevýhodě. Co myslíte, že stojí za tím, že se vám tak v oslabení daří?
Mně osobně se tam vždycky ten puk nějak odrazí, a nebo beru v potaz to, že na té přesilovce jsou více ofenzivní hráči a dozadu to nemusí být úplně ideální, takže se tam snažíme chodit a opět to dnes vyšlo. Škoda ale, že to týmu nepřineslo body.

Ve třetí třetině jste za stavu 1:4 měli pár dobrých šancí, ale Spartu podržel brankář Josef Kořenář. Byl také jedním z důležitých faktorů hostujícího vítězství?
Chytal výborně a i mě tam dokázal vychytat. Zase, že bychom ho tolik ohrozili, to se taky říct úplně nedá.

V neděli míříte do Olomouce. Jaký zápas na ledě kohoutů očekáváte?
Tam je to vždycky bitva. Mají silnou defenzívu, velké beky, takže čekám urputný zápas, ale věřím, že s vítězným koncem pro nás.

Jak moc důležité utkání to bude i vzhledem k tomu, že se ani Olomouci v posledních zápasech tolik nedaří?
Bude to důležitý zápas, nicméně to je pro nás každý a body sbírat musíme. Duel to je jako každý jiný, ale chceme vyhrát.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...