Banes Motor České Budějovice
20.10.2022, Adéla Hejdová

DOR: JIH-CEB 4:3 - Dorostencům Motoru po prohře s Duklou unikly tři body

Po reprezentační pauze odehráli dorostenci zápas s jihlavskou Duklou. Bohužel se jim nepodařil úvod zápasu, kde hned po několika minutách dostali gól. Potom už se nedokázali dostat do vedení a Jihlavští měli vždy jednogólový náskok. Ve třetí třetině hráči Motoru nevyužili hry bez brankáře a prohráli tak 3:4.

V sobotu se dorostenci Motoru utkají na domácím ledě s Pardubicemi.

Do začátku zápasu nevstoupili českobudějovičtí hráči moc dobře. Hned ve třetí minutě domácí využili přesilovky, kdy se trefil po nahrávce Macka a Chlubny Robert Váňa. V osmé minutě se hosté po faulu Jakuba Šími dostali do oslabení, ale i přesto se přečíslení dva na jednoho Alanovi Šimonovi vydařilo, trefil horní roh Uhrinovy branky a srovnal tak skóre. Netrvalo dlouho a Dukla se dostává po střele Adama Veselského do vedení. Dvě minuty na to, dokázala Dukla navýšit díky přesné trefě Tobiase Chlubny skóre na 3:1. Hosté pak měli příležitost využít dvou přesilovek, ale nevyužili. Osm vteřin před koncem první třetiny snížil stav na 3:2 po nahrávce Postla Štěpán Hoch.

Do druhé dvacetiminutovky domácí vstoupili s gólovým náskokem. Oba celky měli několik šancí, ale ani jednu nedokázali proměnit. Až v desáté minutě druhé třetiny zvýšil náskok domácích Matěj Vildomec. Pět minut před koncem druhé třetiny vstřelil druhou branku hostů Matyáš Humeník. Do šaten odcházel českobudějovický celek s jedno gólovou ztrátou.

Závěrečná dvacetiminutovka přinesla hned dvě oslabení českobudějovickému Motoru. I přesto, že se jim oslabení podařilo uhlídat, nezvládli skóre dorovnat a prohráli 4:3.

Ohlasy po zápasu

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Pro nás to byla těžká situace před utkáním, pohled na tabulku pro nás nebyl vůbec příjemný. Proběhla reprezentační přestávka, kdy jsme potrénovali a já jsem moc rád, že se to dnes zlomilo. Snad nám to dá potřebnou energii a navážeme na tyto výkony. Povedla se nám první třetina, bohužel jsme ale v závěru první třetiny udělali blbou chybu. To samé se opakovalo poté ve druhé třetině, kdy jsme v závěru opět udělali hloupou chybu a soupeř byl zase na dostřel. Jsem rád, že jsme to vybojovali ve třetí třetině. Klobouk dolů před klukama, doufám, že na to navážeme.

Milan Dančišin (HC Motor České Budějovice) : Už to, že jsme hráli tady (v CZ LOKO Aréně) a ne v Humpolci o něčem svědčilo. Bohužel dnes rozhodla přesilovka 5 na 3, kterou jsme měli dvě minuty, ale gól jsme nedali. Nicméně dnes za mě nevyhrál lepší tým.

Sociální sítě

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...

50. narozeniny dnes slaví bývalý českobudějovický brankář Robert Slávik. Členem A týmu byl 7 sezon, nastoupil celkem do 31 zápasů...