Banes Motor České Budějovice
06.08.2004, Tomáš Kučera

Klub řeší záležitosti kolem nemoci Jaroslava Pouzara

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Smutná zpráva o momentálních vážných zdravotních problémech Jaroslava Pouzara zasáhla všechny hokejové fanoušky jako blesk z čistého nebe. O situaci kolem této nepříjemnosti hovořil prezident klubu ing. Jaroslav David. "Jsme s Jaroslavem samozřejmě v denním kontaktu, podáváme mu veškeré zprávy a jistě ho potěšil i ohlas fanoušků na internetových stránkách," sděloval prezident klubu.
Kdekdo by si mohl myslet, že energií nabitý hráč, trenér a v poslední době hlavně funkcionář jihočeského klubu Jaroslav Pouzar nemá kvůli hokeji čas ani na to, aby onemocněl. Jenže nemoc si nevybírá a i na českobudějovického srdcaře si bohužel políčila. "Jaroslav nám tuhle záležitost ohledně onemocnění sdělil ihned, jak se ji od lékařů dozvěděl, ale my jako klub jsme samozřejmě čekali na to, až to Jaroslav oznámí veřejně sám, protože nám to nepřísluší," odhaluje situaci prezident klubu Jaroslav David. Nemoc nepřináší nepříjemnosti pouze pro samotného Jaroslava Pouzara, ačkoliv srovnání výrazně kulhá, problémy dolehly i na hokejový klub. "Situace vypadá tak, že veškeré základy pro přípravu soutěže ze svého postu Jaroslav zvládl už v předstihu, takže záležitosti hlavně kolem reklamních partnerů stačí pouze dotvořit," poukazuje David na to, že Jaroslav Pouzar i s počátečními příznaky své nemoci rozhodně nezahálel a velkou část své pracovní náplně splnil dokonce nad plán. Kdo však záležitosti sportovního a marketingového manažera bude spravovat nyní, když je pan Pouzar hospitalizován, to bude teprve předmětem jednání. "Je věcí jednání pondělní správní rady, která určí, jak se bude v této záležitosti postupovat, samozřejmě uvažujeme o posílení tohoto postu," vysvětluje prezident klubu. "Pravděpodobně se pokusíme najít někoho, kdo by ve spolupráci s Jaroslavem dělal jeho práci dále i do budoucna". Místo Jaroslava Pouzara nicméně nebude nahrazeno, půjde nejspíš o celkové posílení managementu klubu, který se bude snažit o návrat do extraligy.

Vedení klubu je se svým hospitalizovaným kolegou v denodenním kontaktu. "Je to tak, každý den si s Jaroslavem voláme, údajně zatím absolvoval všechna možná základní vyšetření," poodkrývá David momentální stav pacienta. "Velice ho zajímá dění kolem klubu a všechny postupy, které souvisí s jeho funkcí, s ním konzultujeme. Potěšil ho i ohlas na diskusním fóru našich stránek a i já jsem strašně rád, že i lidé, kteří měli povětšinou ke klubu výhrady, v okamžiku této nepříjemné zprávy vyjádřili podporu a všichni se semkli v jeden šik, který si přeje jediné - uzdravení Jaroslava Pouzara," posílá oficiální šéf klubu poděkování fandům na dálku. "Je výborné, že i takováhle věc může pomoci nastartovat iniciativu, která by mohla pomoci stovkám jiných, stejně nemocných. I my v klubu chceme, v rámci věkových a zdravotních možností, tuto iniciativu podpořit," připojuje klubový punc k seskupení fanoušků nejen HC ČB, kteří se rozhodli stát se dárci kostní dřeně. "Navíc chceme jako klub finančně přispět na nadaci kostní dřeně a tím vyjádřit naši spoluúčast," uzavřel krátké dobrozdání prezident David.

Držme i my palce nezdolnému bojovníkovi Jaroslavu Pouzarovi a pokud to nejde činy, alespoň slovem povzbuďme hokejovou legendu v jejím boji. Lze tak učinit zde na internetových stránkách klubu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....