Banes Motor České Budějovice
10.02.2022, Adam Černý

JUN: CEB - HKM 7:4 - Chlubna s Koláčkem režírovali výhru nad hradeckým Mountfieldem

Junioři českobudějovického Motoru zvládli čtvrteční duel s královohradeckým Mountfieldem, který na domácím ledě porazili 7:4. Na vítězství Jihočechů se nejvíce podílela dvojice Tomáš Chlubna a Josef Koláček, která shodně zaznamenala čtyři kanadské body. Základní část zakončí Českobudějovičtí již v pátek na domácím ledě. Od 16 hodin vyzvou pardubické Dynamo. Týmy umístěné po základní části (umístění družstva klubu EC Red Bull Salzburg po se pro tyto účely nezohledňuje) na 13. - 19. místě se následně utkají dvoukolově každý s každým (12 utkání) s tím, že v této části soutěže se započítávají výsledky všech utkání z 1. části soutěže. Družstva umístěná po této části na 15. - 19. místě sestupují do Ligy juniorů. Motor tak má ještě 13 utkání, aby unikl ze současné 16. příčky a dostal se na 14. pozici, která zajišťuje možnost porvat se o příslušnost v extralize v baráži. Na 14. Litvínov ztrácí Motor deset bodů.

Jihočeši nastoupili do duelu velmi aktivně a rychle se ujmuli vedení. Po rychlých akcích první útočné formace se dokázal prosadit Jaroslav Pouzar, který dvěma brankami během prvních šesti minut poslal domácí do trháku. I v dalším průběhu třetiny Budějovičtí pokračovali ve své aktivitě, ale šance většinou končily na hostujícím brankáři Kasalovi, a tak přišel trest. Těsně po ukončení trestu Sochora dostal prostor mezi kruhy Matěj Beneš a snížil.

Ve druhé třetině jsme na branku čekali až do minuty pětadvacáté, kdy se dostal do samostatného úniku z pravé strany Jan Janoch a zvádl ho bravurně. Backhandovou kličkou poslal domácí do vedení o dvě branky. Hosté však nic nezabalili. Po brankách Klímy a kapitána Jaroslava Kašpara dokonce utkání srovnali. Poslední slovo si ve druhé periodě ale vzala nedávná posila domácích Josef Koláček, který nejprve s přehledem proměnil samostatný únik a následně vymetl i střelou z mezikruží levý horní roh branky Kasala. Domácí si nesli do třetí části dvoubrankový náskok.

V úvodu třetí periody putoval na trestnou lavici domácí Janoch a hosté trestali. Po souhře Budiny s Naarem druhý jmenovaný nedal Malečkovi v domácí brance žádnou šanci. To bylo od hostů ale v zápase vše, naopak domáci přidali ještě dvě branky. Ve 48. minutě se do samostatného úniku dostal po Koláčkově pasu Chlubna a s přehledem proměnil. Ještě veseleji bylo z pohledu českobudějovického celku o šest minut později. Střelu Janocha dokázal ještě hostující Kasal zlikvidovat, na dorážku Dominika Vaňka se již natahoval marně. Právě Vaňkova trefa byla tou poslední v zápase a junioři mohli slavit. Jihočeši tak vrátili svému soupeři porážku z jeho ledu a posunuli svůj počet bodů v sezoně na číslo třiatřicet. Základní část zakončí Českobudějovičtí již v pátek na domácím ledě. Od 16 hodin vyzvou pardubické Dynamo.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...