Banes Motor České Budějovice
29.12.2020, Marek Baloun

Poslední letošní utkání přivede do Budvar arény Indiány!

Šílenému roku 2020 už odtikávají poslední hodiny, ale ani to nezastaví extraligu a její 31. kolo. Po prohraném zápase s Vary se trenéři zavřeli v šatně a dlouho promlouvali hráčům do duše. Zda jim to pomohlo, to budou moci předvést už tuto středu už od 16:00, soupeř ale bude velmi těžký. Plzni s Milanem Gulašem patří čtvrté místo. Zápas můžete jako vždy sledovat na Hokejka TV a Onlajny.com.

Náš soupeř – HC Škoda Plzeň

Západočeši se sice drží těsně pod pomyslnou bednou, o nějaké herní pohodě se obzvlášť v prosinci příliš mluvit nedá. Hned pět zápasů v řadě skončilo pro Plzeň porážkou, dvakrát aspoň ale brali bod. Přesto měli Indiáni nashromážděn dostatek bodů, že se nemuseli o místo strachovat. Na záda ale Plzni i díky vítězství nad Motorem dýchá karlovarská Energie, která je pozadu o jediný bod.

V posledním zápase Indiáni špatnou šňůru dokázali přestřihnout a počtvrté v řadě překonali Litvínov. Vše začal zkraje 9. minuty Luboš Rob, který zachytil špatné vyhození chemiků a pohotově ho vrátil za Godlova záda. Dlouho byl jediným úspěšným střelcem, ale ve třetí třetině se k němu přidali ještě spoluhráči Filip Suchý a Petr Straka a Plzeň tak nakonec ze severu odjížděla s nulou pro Dominika Pavláta a třemi body.

Sestava Plzně z utkání s Litvínovem:

Pavlát – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, Houdek – Straka, Kodýtek, Gulaš – Kantner, Suchý, Eberle – Stach, Kracík, Pour – Slanina, Rob, Malát.

Z tábora Motoru

Po debaklu v Brně si cestu do Budvar arény našla západočeská Energie a průběh charitativního utkání ve speciálních dresech dosti kopíroval nepovedený průběh proti Kometě. Po nerozhodné první třetině, kdy se tečí Pýchovy střely prosadil Zdeněk Doležal a na druhé straně skóroval Petr Koblasa, Motor absolutně nezvládl prostřední dějství. I díky spoustě zbytečných faulů mimo obrannou třetinu dokázali hosté odskočit až na tříbrankové vedení. To ještě v závěru zkorigovali opět Zdeněk Doležal s Pavlem Pýchou, branky v 54. a 56. minutě už ale příliš prostoru pro vyrovnání nepřinesly.

To donutilo trenérské duo k intervenci. Zavřeli se s hráči do kabin a dlouho nikdo nevycházel ven. I na tiskové konferenci sršely Václavu Prospalovi blesky z očí a neudržel se ani od expresivních výrazů. „Průběh našich zápasů se pořád opakuje. Uděláme spoustu zbytečných chyb a faulů, které pak nejsme schopni kompenzovat produktivitou v útoku. Výsledek je pak takový, že o gól prohrajeme, vyjádřil se po konci zápasu.“

Na marodce zůstává Miroslav Indrák, u něhož je pravděpodobné, že už do sezóny nezasáhne. Stejně tak následky zlomeniny ještě nepustily do tréninku Miroslava Holce. Připraven naskočit není ani útočník Martin Novák. Opačná situace je u uzdraveného Romana Přikryla. Hrát nebude zraněný obránce Vladimír Roth.

Motor v sezóně sehrál s Plzní dva duely a v obou podlehl - na konci záři padl v Plzni 2:4, doma pak v půlce listopadu nestačil v poměru 1:5.

Sestava Motoru proti Karlovým Varům:

Patera – Vydarený, Slováček, Pýcha, Plášil, Suchánek, Lytvynov – Christov, Venkrbec, Jonák – Adamský, Prokeš, Michnáč – Forman, Toman, Gilbert – Karabáček, D. Voženílek, Z. Doležal.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

„Očekáváme dobrý zápas, Plzeň má styl hry, který je pro nás lepší, než třeba týmy, co spíše brání. Pokud zopakujeme třetí třetinu z pondělka, kdy jsme se tlačili do brány a zůstali jsme hladoví, tak máme šanci vyhrát.“
Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...