Banes Motor České Budějovice
06.04.2020, Filip Kortus

Sezona juniorky v číslech

Nejstarší mládežnická kategorie v uplynulé sezoně sehrála hned dvě soutěže. Svěřenci Luboše Roba nejprve bojovali v turnaji O Pohár DHL a následně o Superpohár DHL. V článku jsme se detailněji podívali, jak se jim dařilo v týmových a individuálních statistikách.

O Pohár DHL

Základní část turnaje O Pohár DHL nabídla dramatickou podívanou do posledního kola, protože hned několik týmů usilovalo o místo v první šestnáctce, která zaručovala nadstavbovou část. Nakonec se z toho vyklubal boj o konečné umístění, protože play off už turnaj nenabídl.

Z hlediska týmových statistik patřili českobudějovičtí junioři převážně k průměru, ať už se jednalo o vyžívání přesilových her, vyslaných střel na branku za zápas nebo počtu trestných minut. Vůbec se jim ale nedařilo v oslabení, ve kterém inkasovali 34 branek a v úspěšnosti ubráněných skončili na posledním místě.

V individuálních statistikách si nejlépe vedl osmnáctiletý útočník Jakub Čížek, který se jak v kanadském bodování, tak mezi střelci vešel do TOP 10 celé soutěže. Skoro bod na zápas si držel i kapitán Michal Silný (15+16), střelecky velmi produktivní byl Matouš Masopust (14).


Superpohár DHL

Osm kol ve skupině B rozhodovalo o tom, zda si svěřenci Luboše Roba vybojují účast v play off a zahrají si o DHL Superpohár. Druhou část sezony nezačali dobře, ale po výhrách nad Salcburkem a Chomutovem začali pomýšlet na postup. O něj přišli dvě kola před koncem základní části, kdy doma prohráli s Plzní a přišli o šanci na vyřazovací boje.

Velký progres od turnaje O Pohár DHL udělali mladíci Motoru v oslabení. Za osm zápasů si udrželi úspěšnost ubránění přes 90% a ze všech týmů byli v této činnosti druzí nejlepší. Trápili se naopak při přesilovkách, protože z 37 příležitostí se trefili jenom třikrát a úspěšnost tak zůstala pod deseti procenty.

I v Superpoháru se bodově nejvíce dařilo Michalu Silnému (4+5) a Jakubu Čížkovi (3+4). Třikrát se mezi střelce zapsal Matouš Hrubec, produktivní byl také obránce Vojtěch Doktor, který nasbíral hned pět bodů.


Sociální sítě

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...

50. narozeniny dnes slaví bývalý českobudějovický brankář Robert Slávik. Členem A týmu byl 7 sezon, nastoupil celkem do 31 zápasů...