Banes Motor České Budějovice
02.09.2021, Michal Špírek

Na řadě je dvojzápas s Lincem. Začínáme na ledě rakouského soupeře

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už jen dva přípravné zápasy a jde se na věc, extraliga se blíží! Generálku představuje dvojzápas s rakouským týmem Steinbach Black Wings Linz. V prvním vzájemném měření sil se Motor představí v Linci, zápas je na programu v pátek od 19:15. Trenér Modrý v něm hodlá dát příležitost mladším hráčům. STREAM ZDE

Z TÁBORA SOUPEŘE - Steinbach Black Wings Linz

Motor už v přípravě narazil na rakouského soupeře. Na začátku srpna v kvalitním utkání podlehl Salcburku na jeho ledě 2:4. Nyní ho čeká dvojzápas s Lincem. V pátek se představí na soupeřově ledě, ve městě vzdáleném od Budějovic necelých sto kilometrů, v neděli hostí České Budějovice odvetu.

Linec má tým se zajímavými jmény. V brankovišti bude jedničkou Jared Coreau. Téměř dva metry vysoký gólman svého času zápolil s Petrem Mrázkem o místo v bráně Detroitu Red Wings. Za Detroit nastoupil v NHL ještě v sezóně 2017/18, následující rok strávil v AHL, aby se pak vydal za evropským dobrodružstvím. Loňskou sezónu odchytal v dresu Bratislava Capitals, pro letošek se stal velkou posilou Lince. V obraně je českému fanouškovi známé jméno Blaže Gregorce, Slovince s četnými extraligovými zkušenostmi. Z útočníků zaujme jméno lotyšského reprezentanta Andrise Džeriņše. O vydatný bodový přísun se stará Švéd Dragan Umičević. Dustin Boyd má zase četné zkušenosti z NHL a KHL.

Loňská sezóna Linci nevyšla - v základní části skončil poslední, právo startovat v play-off si nevybojoval ani z dodatečné pozice, kdy se v minitabulce utkávaly týmy z 6. až 11. místa ICE Hockey League (mezinárodní soutěž, dříve EBEL). Zatím má za sebou dva přípravné duely. V prvním prohrál s týmem Graz 99ers, proti německému Bad Nauheimu byl Linec úspěšnější (3:1).

Přípravné období Motoru

Motoráci sehráli doposud sedm přípravných duelů. Z obránců doposud odehráli nejvíce přípravných zápasů Bučko a Slováček, oba zasáhli do šesti utkání. Ondřej Slováček je z obránců v přípravě také nejproduktivnějším, na kontě má tři kanadské body (1+2). Z útočníků jsou v přípravě dosud nejvytíženějšími Matěj Toman a Martin Hanzl (oba šest odehraných zápasů). Nejproduktivnějším hráčem přípravných duelů je ale Daniel Voženílek (5 bodů, 1+4).

Z KABINY MOTORU

V Linci se představí Motor s mladšími hráči v sestavě, trenér Modrý chce využít minimálně jednu lajnu z týmu českobudějovických juniorů. O které jedince konkrétně půjde, to se rozhodne po čtvrtečním přípravném zápase juniorů, na kterém bude trenérský štáb A týmu přítomen. "Zeptáme se samozřejmě i trenéra juniorky, koho doporučuje. Necháme si poradit, ať odměníme kluky, kteří odvádějí dobrou práci," konstatoval Jaroslav Modrý.

V neděli pak Motor doma s Lincem sehraje generálku před extraligou, ale neznamená to automaticky, že do posledního přípravného duelu nastoupí Jihočeši ve složení, ve kterém vstoupí do extraligy. "Stále si s tím hrajeme. Kdybychom přišli na něco, co ještě musíme vidět, nějaké další varianty, obětujeme to a oželíme nástup v předpokládaném nejsilnějším složení sestavy. Stále to bude jen přípravný zápas, je třeba si vyzkoušet věci, které si v tréninku vyzkoušet nejdou," říká hlavní kouč Motoru.

Ten po posledním zápase s Litvínovem upozornil na nedostatky v defenzivní činnosti týmu. Co konkrétně by dle Modrého měli jeho svěřenci zlepšit? "Komunikaci a ukončení souboje. Aby ten první hráč, u kterého to začíná, ukončil souboj a ostatní podle něj mohli číst. Je důležité, abychom na ledě správně komunikovali, abychom si na ledě nemuseli stále přebírat hráče, protože pak je z toho strašný guláš," hodnotí Modrý.

V útoku Motoru je nyní přetlak, není tak vyloučeno, že některý z členů kádru bude uvolněn do jiného klubu. "Chceme, aby všichni naši hráči hráli utkání. Pokud ne za nás, pustíme je někam na hostování, aby byli v zápasovém tempu, protože to se tréninkem nedá nahradit. Nechceme tu mít nikoho, aby nám vysedával po tribunách, proto budeme hledat řešení, aby všichni naši hokejisté měli šanci hrát, zlepšovat se a posunovat se. A až přijdou zranění nebo výpadky ve výkonnosti, budou připraveni nám pomoci," vyhlíží Jaroslav Modrý.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...