Banes Motor České Budějovice
12.11.2019, Marek Baloun

Motor jde do finále první části sezóny! Poreprezentační období začne doma s Jihlavou

Karjala Cup je minulostí, reprezentační pauza skončila a Motor čeká závěrečné souboje v první části sezóny. A jak jinak ho začít než šlágrem s Jihlavou! Duklu Jihočeši v prvním zápase těsně přehráli a ve středu od 17:30 v Budvar aréně to určitě budou chtít zopakovat. Na zápas se můžete přijít podívat i zadarmo, ale pokud se do haly nedostanete, bude pro vás tradičně připraven obrazový i textový přenos.

Náš soupeř - HC Dukla Jihlava

Dukla před týdenním volnem utrpěla dvě porážky, když v prodloužení nestačila na pražskou Slavii a poté poměrem 1:3 prohrála s Litoměřicemi. Do závěrečných kol tak jde aktuálně devátá s dvaatřiceti body. Následující zápasy pro ni tudíž budou velmi důležité, protože se uvidí, zda bude mít jisté místo v play-off nebo bude muset bojovat o účast v předkole.

Sestava Dukly z utkání s Litoměřicemi:

Brož – Staněk, Mareš, Holý, Půža, Kolář, Černohorský, Vála – Pekr, Skořepa, Čachotský – Chlubna, Poletín, Harkabus - Čermák, Fronk, Machala – Lichanec, Davídek, Piegl

Jihlava během pauzy přišla se zprávou o zemětřesení v realizačním týmu. Po deseti letech opustil kormidlo Dukly trenér Petr Vlk a jeho asistent František Zeman. Nově tak tým z Vysočiny vede legenda českého hokeje a odchovanec Jihlavy Viktor Ujčík, asistenta mu pak bude dělat další odchovanec Karel Nekvasil. Oba doposud působili u dukelské mládeže.

Poslední pětice jihlavských zápasů:

16. kolo: Kadaň - Jihlava 2:1
17. kolo: Jihlava - Ústí nad Labem 2:1
18. kolo: Benátky - Jihlava 1:3
19. kolo: Jihlava - Slavia Praha 1:2p
20. kolo: Litoměřice - Jihlava 1:3

21. kolo

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava

středa 13. listopadu 17:30, Budvar aréna

Zprávy z Budvar arény

Motor během reprezentační pauzy mohl relaxovat a slavit. Debaklem 7:2, který uštědřil v Praze Slavii si upevnil vedoucí příčku v lize, prodloužil šňůru vítězství na neuvěřitelných deset zápasů a na druhé Litoměřice má aktuálně náskok deset bodů. Zbylých devět kol tak je už jen o korigování pozice. Trenér Václav Prospal ale určitě žádné spání na vavřínech nedopustí.

Sestava Motoru s utkání se Slavií:

Strmeň – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Christov, Venkrbec, Holec – Babka.

Do sestavy Jihočechů se po měsíčním výletu opět vrací Jan Kloz. V dresu Pardubic, odkud do Motoru přišel, odehrál dvanáct zápasů, ve kterých zaznamenal dvě branky a dvě asistence.

Poslední pětice zápasů Motoru:

16. kolo: Třebíč - Motor 1:5
17. kolo: Motor - Kadaň 5:2
18. kolo: Ústí nad Labem - Motor 1:8
19. kolo: Motor - Benátky nad Jizerou 5:2
20. kolo: Slavia Praha - Motor 2:7

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

„Jihlava o reprezentační přestávce vyměnila trenéra, což je bezpochyby nový impulz pro tým. Měli poměrně dost času změnit různé věci ve hře, uvidíme, s čím přijdou. Bude to podobné jako zápasy v play off, soupeř bude mít stejnou vůli a bojovnost jako my. Důležitý bude předbrankový prostor a speciální formace, rozhodovat může přechod z obrany do útoku. Zápasový rytmus bude po pauze rozbitý, čekáme dobrou diváckou kulisu. Přejeme si natáhnout vítěznou sérii.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...