Banes Motor České Budějovice
18.10.2019, Jiří Michal

Motor míří na led Prostějova, přidá pátou výhru v řadě?

Po středeční domácí výhře a následné dvoudenní přestávce čeká svěřence Václava Prospala další zkouška, tentokrát na ledě Jestřábů z Prostějova. Co se týče venkovních zápasů je Motor vůbec nejlepší z celé soutěže. Podaří se mu i tentokrát vyzrát na domácí mužstvo a přidá páté vítězství v řadě? Pokud se nechystáte českobudějovické hokejisty podpořit přímo na místě, můžete utkání sledovat pomocí streamu či online textového přenosu.

Jestřábi Prostějov

Prostějovský celek se nyní nachází v tabulce na klíčové osmé pozici, kde by se i nadále rád udržel nebo dokonce své postavení vylepšil. Před devátým Vsetínem však Jestřábi drží pouze jednobodový náskok, a tak se dá očekávat od svěřenců Jiřího Vykoukala velký hlad po vítězství, na který se Motor musí pečlivě připravit, jak řekl asistent trenéra Aleš Totter. Jestřábi jsou v první osmičce i díky sérii výher, kterou však v posledním utkání ukončila Jihlava, která na vlastním ledě porazila prostějovský celek poměrem 4:1. Nejproduktivnějším bruslařem mužstva je Marek Račuk s počtem dvaadvaceti bodů zásluhou šesti přesných zásahů a šestnácti gólových nahrávek. Nejlepším střelcem je momentálně Lukáš Žálčík s počtem devíti branek. Brankářská jednička, Daniel Dvořák, odchytal deset utkání a jeho úspěšnost čítá 88,60% s průměrem 3,26 gólu na zápas.

Posledních pět zápasů

Jihlava - Prostějov 4:1
Prostějov - Slavia 4:1
Benátky - Prostějov 2:8
Prostějov - Ústí 5:4
Kadaň - Prostějov 2:3

Sestava Prostějova z utkání proti Jihlavě

D. Dvořák – M. Novotný, Muška, Hrdinka, Mrázek, Husa, Brančík, P. Krejčí – L. Krejčík, V. Meidl, Nouza – Kafka, Račuk, Žálčík – T. Jandus, Chlán, Berger – Krejčiřík, M. Novák, L. Luňák.


15. kolo

Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 19. října 17:00, Zimní stadion Prostějov

Z kabiny Jihočechů

Českobudějovičtí hokejisté po menších výkyvech dokázali ustálit své herní tempo a nyní drží čtyřzápasovou šňůru výher. O páté vítězství v řadě bude kádr Václava Prospala usilovat právě na ledě zimního stadionu v Prostějově, kde naposledy s domácím celkem svedli souboj 28. ledna a dva body do tabulky zapsali až po nájezdech. Právě na nejlepšího střelce, Lukáše Žálčíka, si bude muset jihočeská obrana dávat velký pozor, jelikož v posledním vzájemném střetnutí vstřelil oba góly Prostějova. Poslední zápasy bruslaři se znakem Motoru na hrudi odehráli s celky z poloviny či druhé osmičky tabulky a zapsali plný zisk na svůj bodový účet. Nejvíce body v kanadském bodování disponuje obránce Karel Plášil, konkrétně s šestnácti (4+12). Roli nejlepšího střelce nadále plní Jan Veselý s devíti brankami v soupeřově síti

Sestava Motoru z posledního zápasu

Strmeň – Pýcha, Plášil, Suchánek, Svach, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – Novák, Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Karabáček, Prokeš, Endál – J. Veselý.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Prostějov sice teď prohrál Jihlavě, ale předtím měl sérii výher a jejich herní výkonnost se postupně zvedá. Pro ně bude tento zápas stejně důležitý jako pro nás, jelikož uzavírá první polovinu prvotní fáze soutěže a chce se udržet v první osmičce, ve které se teď pohybuje těsně na hraně. Důležitá bude naše disciplína a pohyb. Budeme se snažit být co nejvíce aktivní a vše co nejvíce směřovat do střel, protože proti nám bude stát tým, který je poměrně silný na puku. Klíčové bude pro vývoj zápasu nenechat si utéct začátek a dát první gól, což se nám loni například právě v Prostějově moc nedařilo. Oba dva týmy chtějí hrát co nejlepší hokej, tudíž si myslím, že pro diváky bude utkání atraktivní. Samozřejmě chceme nadále pokračovat v sérii výher, jelikož tabulka je od čtvrtého místa velmi vyrovnaná."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....