Banes Motor České Budějovice
12.10.2019, Adam Pavlíček

DOR: CEB - PAR 5:6p - Proti silným Pardubicím dorost vedl, nakonec má bod

Českobudějovičtí dorostenci vstoupili do utkání proti silnému soupeři velmi dobře. Vedli již 3:0, pak se ale postupem času začal soupeř dotahovat. Pardubice vyrovnaly a šlo se do prodloužení. V něm si Východočeši vystřelili i druhý bod, který z jihu Čech odváží. Motoru tak zůstal bod jeden. Kromě něho může domácí hokejisty těšit také hattrick Filipa Petráska, jenž k třem brankám přidal i asistenci.

Domácí Motor vlétl na soupeře, jak se sluší a patří. Ve 3. minutě se z prvního gólu radoval Filip Petrásek a o chvíli později na něj navázal Petr Lukeš. Českobudějovičtí hráči tedy byli bleskově v dvoubrankovém vedení. A bylo ještě veseleji, když svou střeleckou formu potvrdil Filip Petrásek po samostatném úniku i napodruhé. Pak přišla i první přesná trefa hostů. Matyáš Formánek dostal puk za Lidákova záda z prostoru před brankovištěm - 1:3. Po první třetině i tak mohli do kabin odcházet rozhodně spokojenější domácí.

Tříbrankové vedení vystřelil zkraje prostředního dějství opět Filip Petrásek, čímž dovršil hattrick. A to již ve 23. minutě. Pardubické Dynamo nic nevzdávalo a od druhé periody svůj výkon pozvedlo. Za to bylo odměněno druhou přesnou trefou. Tu vsítil Dominik Pavlata, který se vytočil zpoza branky a zasunul do odkyté klece. A tentýž hráč se trefil ještě před koncem třetiny na 3:4 z pardubického pohledu, když trefil v přečíslení taktéž přesně.

Poslední dvacetiminutovka ihned nabídla šanci Lukáši Kantorovi, který byl ale u pravé tyče z brankářova pohledu vychytán. Na opačné straně přicházelo také poměrně dost šancí, Martin Lidák ale několikrát českobudějovický tým skvěle podržel. V 50. minutě už se diváci gólu dočkali také ve třetí třetině. Matyáš Fousek napřáhl od modré čáry a pumelicí rozvlnil až síťku za zády pardubického brankáře. Pak ale Východočeši započali honbu za vyrovnáním. A úspěšnou. Na 4:5 upravil František Formánek, na kterého necelé čytyři minuty před koncem základní hrací doby navázal Adam Paleček - 5:5. A jelikož Martin Lidák předvedl chvíli před sirénou parádní a důležitý zákrok, šlo se do prodloužení.

V něm si po minutě a půl nabruslil na pravý kruh Adam Paleček a střelou k bližší tyči se nemýlil ani tentokrát. Připsal tak hostům i druhý bod.

Ohlasy po zápasu

Roman Fousek (České Budějovice): Odehráli jsme kvalitní a těžké utkání proti silnému soupeři. Bereme to pozitivně a jsme za takové utkání rádi. Pro kluky a jejich hokejový vývoj to je to nejlepší, co může být. Kdyby nám někdo řekl před zápasem, že uhrajeme remízu, určitě bychom ji brali. Na druhou stranu, podle toho, jak se zápas vyvíjel, je to ztráta dvou bodů. Sahali jsme po všech třech. Byly tam chyby, které nás stály zápas. Dostali jsme tři góly ve vlastní přesilovce, což by se stávat nemělo. Musíme se z toho ponaučit a jít do dalšího utkání s čistou hlavou. Musíme hrát stejný hokej. Kluci se přesvědčili, že se dá hrát s každým. Máme za sebou odehrané partie s Pardubicemi, Mladou Boleslaví, Libercem nebo s Hradcem Králové. Se všemi jsme hráli vyrovnaně.

Michal Mikeska (Pardubice): V prvním utkání s Budějovicemi jsme doma zvítězili, stejně tak dnes. Byl to ale velmi těžký zápas. Kluci v Motoru jsou velcí, vyspělí a dobře bruslili. Věděli jsme, že to nebude jednoduché. První třetinu jsme si mysleli, že to půjde samo. Pak jsme hodně vystřízlivěli a zjistili, že s nosy nahoru to nepůjde. Od druhé třetiny jsme si řekli, že přidáme v dohrávání soubojů, k přístupu k soupeři. Řekl bych, že zbylé dvě třetiny jsme hráli moc bojovně. Moc mě mrzí, že jsme minutu před koncem nedali na 6:5. Nicméně po takovém vývoji zápasu je fajn brát dva body. Kluci ukázali odvahu, zarputilost. To mě těší.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....