Banes Motor České Budějovice
23.08.2019, Filip Kortus

JUN: CEB - LIB 5:3 - Proti Liberci juniorka uspěla a má první výhru v turnaji

Napodruhé už to vyšlo. Juniorka na domácím turnaji porazila Liberec o dvě branky a o víkendu tak budou bojovat o medailové příčky. Za Jihočechy se dvakrát trefil Jakub Čížek, po jedné brance přidali Silný, Bouška a Pouzar. Třetí duel čeká svěřence Luboše Roba v sobotu od 12:30 proti švýcarskému Bernu.

Už v první minutě měli Liberečtí solidní šanci, když po rychlém přečíslení zakončoval Rossmy, ale branku domácích netrefil. Tentýž hráč nemusel dlouho smutnit, protože v páté minutě už se radoval po přesné trefě bekhendem - 0:1. Srovnat mohl Vaculík, ale Čajan na poslední chvíli vyrazil puk z brankové čáry. Na 1:1 se podařilo trefit až Bouškovi, který tvrdě propálil Čajana.

Druhá třetina byla bohatá na góly. Vývoj skóre otočil Michal Silný, když dorazil pokus Matouše Masopusta - 2:1. O rychlé srovnání se postaral druhou brankou v zápase Benet Rossmy - 2:2. Vedení si domácí vzali zpět díky Jaroslavu Pouzarovi, který se trefil po krásné individuální akci - 3:2. Gólové dostihy pokračovaly a na 3:3 znovu vyrovnal Gajda. Rozuzlení nakonec celého zápasu přišlo z hole Jakuba Čížka, který nenápadnou střelou mezi betony pokořil libereckého gólmana - 4:3.

Poprvé v zápase mohli domácí odskočit o dvě branky po střele Boušky, ale zastavila ho tyč. V závěru Bílí Tygři odvolali brankáře, čehož využil Jakub Čížek a upravil na konečných 5:3.

Ohlasy po zápasu
Jiří Hanzal (asistent trenéra Motoru): "Bylo to odmakané utkání. Kdybychom měli stejné nasazení jako dnes proti Trenčínu, tak máme dvě výhry. Hráli jsme zodpovědně, srdcem. V závěru jsme mohli odskočit o dva góly, ale soupeře jsme k ničemu nepustili a nakonec se trefili do prázdné branky."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....