Banes Motor České Budějovice
22.08.2019, Filip Kortus

JUN: CEB - TRN 1:2 - Na úvod turnaje těsná prohra s Trenčínem

Dlouho vyrovnaná bitva nakonec dopadla lépe pro slovenský celek. Juniorka Motoru v prvním utkání O letní pohár hejtmanky Jihočeského kraje těsně podlehla Trenčínu 1:2, o jedinou branku se postaral Matouš Masopust. Další zápas čeká na svěřence Luboše Roba už v pátek proti Liberci.

V zahajovacím utkání turnaje O letní pohár hejtmanky Jihočeského kraje nastoupil Motor proti Trenčínu, který vstoupil do zápasu velice dobře. Nejprve se v dobré pozici objevil Faltýnek, ale Dvořák se proti němu vyznamenal. Ve čtvrté minutě už se Slováci radovali z úvodní branky. Sadecký sebral za brankou kotouč, poslal ho Vanovi, který trefil odkrytou branku - 0:1. Domácí se poté i díky dvěma přesilovkám zvedli, ale své šance neproměnili. Největší měl na holi Jaroslav Pouzar, ovšem Hrušík vytáhl skvělý zákrok.

Ve druhé třetině se domácím podařilo srovnat. Po dalších nevyužitých přesilovkách se konečně prosadili, když na modré čáře dobře zapracoval Jakub Novák a před brankou se trefil Matouš Masopust - 1:1. Sám mohl otočit vývoj skóre, jenže po přihrávce od Michala Silného těsně minul. Trefit se mohli i Slováci, ale Dvořák předvedl na brankové čáře parádní zákrok.

Třetí třetina přinesla plno šancí a vedení se mohlo přiklonit na obě strany. Asi největší šanci domácích měl František Schwarz po výborné akci Vojtěcha Doktora, jenže zakončil jen do hrudi slovenského brankáře. Rozuzlení tak přišlo z hole Ivana Bielousova, jehož střela propadla až za brankovou čáru - 1:2.

Ohlasy po zápasu
Jiří Hanzal (asistent trenéra Motoru): "V úvodu se hrálo dost opatrně. Oba celky zápas odmakaly, bylo to na ledě vidět. Nakonec rozhodla o něco větší vůle soupeře chtít vyhrát."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....