Banes Motor České Budějovice
21.08.2019, Filip Kortus

CEB - LAF 4:2 - Proti Liškám si Motor připsal druhou výhru v přípravě

Ve druhém přípravném domácím utkání si Motor poradil s německým Lausitzer Fuechse, když zvítězil 4:2. O výhru se nejvíce zasadil Jan Kloz, když vstřelil první i druhou branku svého týmu. Poté na něho navázali i Lukáš Endál a Martin Novák. Odveta s německými Liškami se hraje v neděli na ledě soupeře.

V brance Motoru nastoupil Milan Klouček, s kapitánským céčkem naskočil v první obraně s Václavem Svachem Pavel Pýcha. Od prvních minut se hrál rychlý hokej, ale šancí v první třetině moc k vidění nebylo. Poprvé v zápase prověřil brankáře hostí Mac Carruth kanadský útočník David Gilbert, o něco nebezpečnější Jakub Suchánek, ale ani on si na amerického gólmana nepřišel. Poprvé v zápase se měnilo skóre v osmé minutě. Martin Novák našel před brankou volného Jana Kloze, který pohotovou střelou pokořil Carrutha – 1:0. Další branku mohl přidat v brejkové situaci dva na jednoho Jakub Babka, ale trefil jen vyrážečku hostujícího brankáře.

Úvod do druhé třetiny měl Motor úspěšný. Už po minutě a jednapadesáti vteřinách se podruhé v zápase trefil Jan Kloz, když šikovně tečoval pokus Ivana Lytvynova od modré – 2:0. Dvoubrankový náskok Jihočechům netrvalo dlouho. Murphy vybojoval kotouč v rohu kluziště, naservíroval ho pro Clarka Breitkreuze, který se nemýlil – 2:1. Třetí branku mohli Budějovičtí přidat v povedené přesilové hře, která se celá odehrála v pásmu Lišek, ale Carruth znovu neinkasoval. Hattrick mohl završit Jan Kloz v 34. minutě, jenže trefil jen tyčku. Znovu o dvě branky odskočili domácí dvě minuty před koncem druhé třetiny. Z nenápadné pozice se přesně do růžku trefil Lukáš Endál - 3:1.

Na začátku poslední třetiny dokázal Václav Karabáček vystihnout rozehrávku soupeře a dostal se do slibné šance. Dokonce si položil Carrutha, ovšem ani nadvakrát se neprosadil. Poslední dvacetiminutovka byla protkána vyloučeními, čehož nakonec využili jen domácí. Těsně po vypršení dvojnásobné přesilové hry napřáhl od modré Pavel Novák a Martin Novák dorazil kotouč do sítě – 4:1. V závěru ještě hosté odvolali brankáře a v oslabení se trefil Mike Hammond - 4:2. Motor si tak připsal druhé přípravné vítězství na domácím ledě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....