Banes Motor České Budějovice
02.02.2019, Adam Pavlíček

KLA - CEB 4:2 - Motor ztratil vedení a z Kladna se vrací bez bodu

Českobudějovičtí zajížděli v rámci 53. kola na kladenský led. V souboji o třetí místo se dostali již do dvoubrankového vedení, Kladno ale stav v posledních dvaceti minutách kompletně otočilo. Jihočeši se tak v tabulce propadli na čtvrté místo. Za Motor se trefili Bradley a Kutlák.

Úvodní minuty nabídly první přesilovou hru. Tu k dispozici sice dostal Motor, velkou šanci měl ale domácí. Únik dva na jednoho zakončoval Petr Vampola, na svého bývalého spoluhráče Petra Kváču si ale nepřišel. V dalším dějství hrozilo především Kladno, které ale častokrát ztroskotala v koncovce, o což se nejednou přičinil právě českobudějovický brankář, který musel zastavit vřavu před jeho brankou nebo Nashovu zajímavou příležitost. A obraz hry se příliš neměnil. Až v samotném závěru periody přišlo ale to nejpodstatnější. Budějovičtí se dostali do pásma, od modré vypálil kapitán Kutlák. Do jeho pokusu sáhl pohotový Cody Bradley a početný kotel hostujících fanoušků mohl propuknout v jásot.

Trochu klidu na jihočeské hokejky přinesla čtyřiadvacátá minuta. Tehdy Endál poslal bravůrní přihrávku na Zdeňka Kutláka, jehož střela skončila v horních patrech branky. Dvoubrankový náskok ale nevydržel Prospalovým svěřencům dlouho. Daniel Kružík dopravil kotouč za Kváčova záda u jeho levé tyče. Kladenský ČEZ Stadion se dostal do varu a domácí příznivci vytvořili parádní atmosféru a dostali další důvod k radosti. Osmnáctiletý Šimon Jelínek se procpal přes Vydareného a z bekhendu prostřelil na bližší tyč - 2:2. Před odchodem do kabin mohl stav obrátit Jakub Strnad, jenže domácí útočník v zakončení neuspěl.

Rytíři měli na startu periody k dispozici přesilovou hru, jenže ta zůstala bez zužitkování. V oslabení se aktivně prezentoval Beránek, ale jeho tlak nic vážnějšího nepřinesl. V další početní výhodě pak měl obrovskou šanci Jelínek, ale druhou branku v utkání nepřidal, mezi brankovou konstrukci totiž nezamířil. Matyáš Zelinger si už ale počínal lépe. Nahodil kotouč od modré, načež letící puk propadl až do českobudějovické klece. A o třicet pět vteřin později zde byla ještě větší kladenská radost. Rytíři otočili na 4:2 zásluhou Ladislava Zikmunda, jenž byl úspěšný se střelou nad Kváčův beton. Středočeši se ještě museli bránit šesti Českobudějovickým na ledě, ale odolali, a tak se mohou radovat ze tří bodů.

Ohlasy po zápasu

David Čermák (Kladno): "Odehráli jsme dobrý zápas. V první třetině jsme neproměnili šance a pustili jsme soupeře do vedení. Potom se nám podařilo vstřelit góly a zápas jsme otočili."

Václav Prospal (Motor): "Vyhrál lepší. Nehráli jsme dobře a nezasloužili jsme si vyhrát. Nemůžeme si na nic stěžovat. Výsledek odpovídá průběhu zápasu."
Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...