Banes Motor České Budějovice
21.01.2019, Denisa Józsová

V zápase šlo o hodně. Jsme rádi, že jsme vyhráli, říká Lukáš Endál

Českobudějovičtí hokejisté odehráli proti Litoměřicím povedený zápas. V utkání byli jasně lepším celkem, což se odrazilo v kolonce vstřelených branek, kterých bylo hned pět. K tomuto výkonu dnes nemalou měrou přispěl také Lukáš Endál, jenž jednu branku sám vstřelil a na druhou nahrál.

Jak bylo těžké se dnes dostat do tempa zápasu v první třetině, ve které se hodně vylučovalo?
Pro nás to bylo potom dobré, jelikož jsme se díky tomu dostali do tempa a do tlaku. Dali jsme z toho nějaké branky, což pro nás byl určitě dobrý vstup do utkání.

Dnes jste využili tři přesilové hry. Může to být odrazový můstek do dalších zápasů? Přece jen vám poslední dobou moc nešly…
Já bych úplně neřekl, že se nám nedařilo. Početní výhody se nám nedařily v tom, že jsme v nich nedávali branky. To bylo jediný, co nám k tomu chybělo, protože si myslím, že ty přesilovky nehrajeme špatně. Máme tlak, střely tam létají, dobře se dostáváme do pásma. Dneska jsme to doložili brankami, což je pro nás důležité.

Jak byste zhodnotil celé utkání?
Pozitivně. Jak říkám, dnes se to celé odvíjelo od toho startu utkání. My jsme si pohybem, tlakem a vším donutili soupeře k faulům a od toho se odvíjel celý zápas. Byli jsme na koni. Soupeř sice snížil, ale my jsme na to dokázali hned zareagovat brankou, a pak už to pro nás bylo „jednodušší“.

Vy jste stejně jako v zápase s Jihlavou dal branku poté, co jste se prosadil individuální akcí, ale hlavně jste byl důrazný na brankovišti. Nabádají vás k důrazu v brankovišti trenéři?
Jojo. Hlavně u mě, jelikož u to byl vždycky můj styl hokeje. Poslední dobou se mi to moc nedařilo a nedokázal jsem tento aspekt dostat do své hry. Teď se mi to dvakrát povedlo, tak věřím, že u toho i hodně zůstanu. Trenér mě k tomu hodně nabádá a věřím tomu, že jsem se dostal zpátky do toho, do čeho bych chtěl.

Lukáš Endál proti Litoměřicím

Body: 2 (1+1)
Střely: 5
+/-: +2
Čas na ledě: 12:35
Trestné minuty: 2

Vaše lajna byla v dnešním zápase hodně vidět a hlavně se podílela na vítězství i brankami. Může vás to nakopnout, aby se vám dařilo zase tolik jako v první čtvrtině ligy?
Věřím tomu. Ta sezóna je dlouhá a člověk je jednou nahoře a jednou dole. My se tím nesmíme moc zabývat, ale musíme hrát, hrát a hrát a věřit, že se to otočí. Teď věřím tomu, že nám to pomůže a že se zase celá lajna chytne, začne si víc věřit a zase začne produkovat body a góly pro ten mančaft, abychom byli přínosní.

Litoměřice jsou hned na pátém místě, hned za vámi. Nečekali jste přece jen od nich více?
My jsme se na ten zápas velmi dobře připravovali a věděli jsme, že Litoměřice jsou dobrý a nepříjemný mančaft. Ty dva zápasy, co jsme s nimi odehráli nebyly moc jednoduché a byly velice náročné. Každopádně příprava byla hodně důkladná a v těch hlavách jsme měli, že nám jde dnes celkem o hodně. Proto jsme k tomu tak přistoupili a myslím, že celý zápas byl v naší režii.

V polovině třetí třetiny jste odstoupil. Můžete nám říct proč?
Chlapská nemoc… (Úsměv)

Ve středu hrajete proti Přerovu, který přece jen vyznává trochu jiný styl hokeje. Budete něco do tohoto zápasu měnit?
Uvidíme. Zítra máme trénink, kde si to rozebereme. Připravíme se na to a víme zase, o co hrajeme. Potřebujeme chytit nějakou delší šňůru zápasů, abychom získali před tím závěrem sezóny nabrali nějaké sebevědomí. Určitě ten zápas půjdeme vyhrát, protože před tak skvělým publikem jako je v Budějovicích, ani nic jiného, v uvozovkách, nejde. Proto je pro nás vždy obrovským zklamáním, když nám ten zápas nevyjde a chceme těm fanouškům nabídnout dobrý hokej. My se na tu středu připravíme a půjdeme do toho tak, aby to dopadlo jako dnes.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....