Banes Motor České Budějovice
20.01.2019, Redakce

V pondělí Motor přivítá ve skvělé formě hrající Litoměřice

V pondělí 21. ledna má hokejová Chance liga na programu jediné utkání, ve kterém změří síly českobudějovický Motor s Kališníky z Litoměřic. Dohrávka 42. kola startuje od 17:30. Vstupenky můžete zakoupit on-line. Utkání můžete také sledovat živě na Hokejka TV, nebo textově na onlajny.cz

HC Stadion Litoměřice

Již druhým rokem pokračuje v Litoměřicích spolupráce s mládežnickou reprezentací, tzv. projekt Dukla, a jak se ukazuje, tento projekt nese své ovoce. Nejenže se díky této spolupráci daří úspěšně vychovávat mladé hokejisty do reprezentačních výběrů, ale také se Litoměřicím daří jako celku. Důkazem je průběžné páté místo Severočechů v tabulce Chance ligy a ztráta pouhých šesti bodů na čtvrté České Budějovice. V poslední době navíc forma kališníků graduje, když dokázali z předešlých sedmi utkání hned v šesti případech zvítězit. O produktivitu Stadionu se nejvýrazněji stará dvojice Jan Kloz a Markus Korkiakoski. Těmto dvěma borcům patří čtvrtá a pátá příčka kanadského bodovaní celé soutěže. V obraně je pak největší zbraní Litoměřic Aleš Pavlas, který je v produktivitě obránců na druhé příčce Chance ligy. V brance se pak Litoměřice nejvíce spoléhají na služby Tomáše Krále, který patří mezi nejvytěžovanější brankáře soutěže. V případě potřeby ho však více než dobře zastupuje jeho mladší kolega Martin Michajlov.

Kališníci se v poslední době vyjma dlouhodobějších opor můžou spolehnout na Martina Kadlece, jenž v posledních zápasech drží bilanci 1,5 bodu na zápas. Litoměřice pak ve svých řadách nově přivítali čtyřiadvacetiletého ruského útočníka Vadima Ščegolkova. Ten za svůj nový tým stihl odehrát již jeden zápas, přičemž na ledě dostal pořádnou porci prostoru - 23:42 minut.

Co se týče týmových statistik, tento celek si nevede vůbec špatně v početních výhodách. Celkově v této herní dovednosti patří mezi nejlepší v soutěži. Parta okolo Jana Kloze v branku přetavila 17,02% svých přesilovek. V oslabení už je to o něco horší, přesto litoměřičtí hokejisté nebrání soupeřovy přesilové hry příliš špatně. V této dovednosti jsou mezi patnácti účastníky na osmé pozici s 85,85% úspěšností.

Litoměřická sestava z posledního zápasu proti:

To. Král – Pavlas, Marcel, T. Kvapil, Strejček, Jebavý, A. Rulík, Dluhoš – M. Kadlec, J. Kloz, J. Dvořák – Schegolkov, Korkiakoski, Šik – Jirásek, Sklenář, Eret.


24. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Stadion Litoměřice

Pondělí 21. ledna 2019, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Motor si po prohře na Slavii bude chtít určitě napravit chuť. Ztracené body sice propadnutí v tabulce nepřinesly (Litoměřicím na páté příčce chybí šest bodů), ale soupeři na pomyslné bedně zase o kousek utekli (na třetí Kladno mají Budějovičtí ztrátu čtyř bodů). S blížícím se koncem základní části tak je důležitá každá branka. To je ale právě jedna z největších slabin Budějovic. Václav Prospal to po zápase v Praze popsal trefně. „Gól dostaneme z každého ho*na, které jde na naši bránu, zatímco my těch gólů moc nedáváme, a proto prohráváme."

Do utkání s Litoměřicemi s jistotou nezasáhne Václav Karabáček. Jeho bitka se slávistickým kapitánem Janem Novákem, byť vítězně ukončená, by ještě kromě pětadvaceti trestných minut nic neznamenala, budějovická osmička ale neudržela emoce a vysloužila si tak trest ve hře a stopku právě na pondělní utkání.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Litoměřice mají mladý kádr, je to svazový projekt. V poslední době hrají opravdu dobře, společně se Vsetínem mají nejlepší formu ze všech týmů soutěže. Musíme se na zápas dobře připravit. Je třeba, abychom měli lepší začátek a vstupovali do zápasů lépe. Chtělo by to hned od úvodu podávat výkon jako v poslední třetině proti Jihlavě. V této fázi sezony nechceme doma pouštět žádné body, je třeba udělat z domácího stadionu nedobytnou tvrz. Kvůli tomu, že se jedná o dohrávku, tak nesmí nastoupit Ondřej Kachyňa. Premiéru si tak připíše mládežnický reprezentant Václav Svach."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....