Banes Motor České Budějovice
19.01.2019, Denisa Józsová

DOR: HBR - CEB 2:1 (1:0p) - Dorost nevybojoval ani bod

Dorost to s případným postupem do play-off bude mít již jen velmi složité, šance jsou spíše minimální. I dnes totiž Jihočeši padli, tentokrát na hřišti Havlíčkova Brodu 1:2. Domácí si navíc připsal bonusový bod za výhru v prodloužení. Havlíčkův Brod vede tabulky skupiny D a na České Budějovice má náskok jedenácti bodů. Z této skupiny postoupí do play-off jen ten, kdo skončí na prvním místě.
První se v útočném pásmu objevil domácí celek, ovšem skrze českobudějovickou obranu se až do zakončení prozatím nedostal. Případně se dostat do zajímavější střelecké pozice se havlíčkobrodským hokejistům nedařilo ani v početní výhodě. Na opačné straně v koncovce ale neuspěli ani Jihočeši, a tak druhá perioda mohla odstartovat za bezbrankového stavu.

První vážná situace v prostředním dějství nastala, když byli vyloučeni aktéři z obou týmů a hrálo se ve čtyřech na obou stranách. To znamenalo více prostoru na ledě, kterého málem využili. Vladislav Juřica ovšem zblízka nedokázal přehodit Slaninovy betony. Poté se ale z góly roztrhl pytel! V přesilovce, která byla bleskově proměněna, se trefil David Krejčí - 1:0. Za zhruba minutu se ale z první trefy radovali také Budějovičtí. Přesnou trefou se totiž prezentoval Tomáš Březina. Nicméně hráči z Vysočiny vedení pustit nechtěli. Za pár okamžiků si jej vzali zpět na svou stranu. Michal Janko ujel se spoluhráčem do přečíslení a z dorážky se nezmýlil - 2:1 pro Bruslaře.

Na počátku posledních dvacet minut měli svěřenci Radka Bělohlava výhodu hned dvou početních převah. Ani jednu z nich ovšem neproměnili, nijak výrazně ani neohrozili Kubíka v havlíčkobrodské svatyni. Obrovskou šanci, jak srovnat stav, měl chvíli před koncem periody Radek Dub. Hostující útočník byl sám před brankou, nicméně na třikrát se mu nepodařilo přehodit Kubíkův beton, tudíž se mohli Bruslaři radovat ze tříbodového vítězství.

Na řadu samozřejmě přišla také nadstavba. V ní byl hostující Tomáš Březina po necelých třech minutách vyloučen, což domácí celek náležitě potrestal. Z větší vzdálenosti vypálil Adam Dvořák, jeho pokus ještě ve vzduchu zaplaval a následně zapadl až za brankovou čáru. Svěřenci Radka Bělohlava tak odjíždí z Havlíčkova Brodu bez bodového zisku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....