Banes Motor České Budějovice
16.01.2019, Adam Pavlíček

Dnes vyhrálo srdíčko, klobouk dolů před spoluhráči, chválí Žiga Pavlin

S českobudějovickým týmem to dlouho nevypadalo vůbec dobře. Pak ale přišla třetí perioda. Motor v ní nejprve vyrovnal z nepříznivého stavu 0:2 a fantastický comeback završil dalšími dvěma přesnými zásahy necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou. I kvůli zranění dvou spoluhráčů z defenzivních řad na ledě Žiga Pavlin strávil téměř sedmadvacet minut. Právě budějovický obránce se poté za utkáním zpětně ohlédl.

Dnes tedy famózní obrat. Takže spokojenost?
Ano, nesmíme být ale spokojení s prvními dvěma třetinami. Ukázali jsme charakter, bojovnost a makali jsme. Ke konci jsem se dostali k šancím a padlo to tam. Nakonec jsme zaslouženě vyhráli. Klobouček dolů před kluky.

Po minulém utkání byl s výkonem hlavní trenér spokojený. Chtěli jste přesto do utkání s Jihlavou něco změnit?
Celou sezónu se trápíme s dáváním gólů. Dnes nám to tam ze začátku také nenapadalo, taky jsme museli makat až do konce. Ale zlomili jsme to a jak jsem říkal, zaslouženě jsme vyhráli.

Když bychom utkání probrali od začátku, co říci směrem k první třetině?
Na jihlavskou branku jsme tlačili a myslím, že jsme byli lepší. Gól na konci nás ale trochu srazil. Snažili jsme se dostat do té naší hry, jenže to trvalo až do posledních deseti minut utkání. Trenér říkal, že máme hrát furt stejně, což jsme dělali, a vyplatilo se to.


Žiga Pavlin proti Jihlavě

Body: 0
Střely: 3
Zblokované střely: 3
+/-: 0
Čas na ledě: 26:37

Do druhé třetiny jste nastoupili aktivně, jenže jihlavského brankáře ne a ne překonat.
Byli jsme převážně v našem nebo ve středním pásmu, do útočného jsme se moc nedostávali. Myslím, že druhá třetina byla z našeho pohledu ta nejhorší. Ale bylo to jenom 0:2, věděli jsme, že máme hrát stejně a hrát jakoby to bylo 0:0. Povedlo se to.

Dukla skórovala v prvních dvou třetinách vždy chvíli před odchodem do kabin...
Náš tým to trochu sráželo. Do konce jsme si ale věřili a jak jsem říkal, spadlo to tam a ještě jednou klobouček před spoluhráči za to, že to odmakali. Měli jsme v hlavě jen jednu věc - výhru.

Ztěžovala vám dnes pověstná jihlavská obrana práci výrazně?
Mají výborný tým, vyrovnané čtyři lajny, beky a také brankáře. Dnes ale vyhrálo to, že jsme měli větší srdíčko, tedy větší bojovnost, než oni.

Takže bylo znát, že přijel první tým tabulky?
Akorát nás to do zápasu více motivovalo, navíc když je plno, hraje se tu výborně. My jsme ale také top tým v lize, takže jsme nastoupili, jako kdybychom byli první my. Věříme si a myslím, že se vše může otočit. Polovinu soutěže jsme byli na první příčce, takže jenom musíme trénovat, jako jsme to dělali doteď. Budeme pozitivní a budeme věřit, že se to zase povede.

Věřil jste po prvním gólu Motoru v obrat?
Jasně, máme spoustu zápasů, které prohráváme, ale pak je otočíme. Jak říkal trenér Totter, v posledních dnech jsme několikrát prohrávali, ale vždy jsme otočili. Ať už v Benátkách, ve Frýdku a nebo dnes. Je to super a tahle se ukáže týmový charakter.

Hecoval jste i fanoušky. I jim jste chtěl ukázat, že nic není ztracené?
Přesně tak. Ne že bych je chtěl probouzet, ale spíše je dát do pozice našeho šestého hráče na ledě. Ke konci nám moc pomohli, byli famózní. Na ledě jsme dnes nechali naprosto vše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....