Banes Motor České Budějovice
13.01.2019, Michal Heřman

V pondělí jede Motor do Benátek. Čeká ho těžká práce

Zápas, den pauza, zápas… náročný program v Chance lize pokračuje a po prohře ve Vsetíně a volné neděli hraje ČEZ Motor České Budějovice na ledě HC Benátky nad Jizerou. Zápas šestačtyřicátého kola, které zahajuje poslední čtvrtinu základní části, můžete sledovat od 17:30 na Hokejka TV či textově na onlajny.cz.

HC Benátky nad Jizerou

Oficiální farmářský tým extraligového klubu Bílí Tygři Liberec má za sebou povedené období. Až na domácí prohru v zatím posledním zápase s Přerovem vyhrály Benátky ve Vsetíně i Porubě shodně 3:1, doma pak uhrály bod s Jihlavou a na nájezdy vyhrály na ledě Slavie Praha. V tabulce jsou sice Benátečtí na 13. místě, ale umí potrápit všechny favority soutěže.

V brance Benátek se zatím protočili čtyři brankáři, kteří zasáhli do více jak čtyř zápasů. V poslední době se nejčastěji do branky postavil zkušený Marek Schwarz (18 zápasů, úspěšnost 90,99 %) a sedmnáctiletý Lukáš Pařík (pět zápasů, 88,37 %). Stálicí v brance jinak během sezony je i Matěj Žajdlík, který zasáhl do 18 zápasů a má úspěšnost 90,18 %. Nejproduktivnějším hráčem je Jiří Průžek, který zaznamenal 13 gólů i asistencí.

Benátky na domácím ledě prohrály tři poslední zápasy. V pomyslné tabulce domácích zápasů jsou po 20 utkáních na 13. místě s bilancí 7 – 1 – 3 – 9 a skóre 54:60.

Posledních pět zápasů

Benátky - Přerov 0:1
Slavia – Benátky 4:5n
Benátky – Jihlava 1:2p
Poruba – Benátky 1:3
Vsetín - Benátky1:3

Sestava z posledního utkání:

Schwarz (Žajdlík) – Kolmann, Kunst, Žůrek, Havlín, Niko, Maier, Poizl – Wiencek, Chrtek, Průžek – A. Dlouhý, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Najman, Teplý – Bittner, Burda


46. kolo

HC Benátky nad Jizerou

ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 14. ledna, 17:30, Benátky

Z tábora Českých Budějovic

Aktuálně čtvrtý Motor po sobotní prohře nabral další manko na druhé Kladno i třetí Vsetín, na které nyní shodně ztrácí sedm bodů. Náročný program zatím Jihočechům moc bodů nepřinesl a celý tým chce nepříznivou sérii zastavit hned v pondělí. Benátky ale umí na Motor zahrát, což potvrdily letos ve druhém a třetím vzájemném utkání. Na svém ledě Jihočechy porazily 2:1, v Budvar aréně pak sehrály velkou bitvu s výsledkem 6:7 po nájezdech. V prvním utkání celé sezony vyhrál Motor doma 5:1. Ve vzájemných zápasech se letos daří v produktivitě hlavně obráncům. Plášil dal Benátkám již tři branky, Pavlin s Pýchou dvě. Prosadí se i ve čtvrtém zápase?

Sestava z posledního utkání:

Strmeň – Vydarený, Fillman, Plášil, Jandus, Pýcha, Pavlin – Beránek, Gilbert, Karabáček – Šimánek, Dančišin, Babka – M. Novák, Přikryl, Doležal – Čermák, Doktor, Heřman

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Po dvou porážkách věříme, že třetí prohru v řadě nedopustíme. Záležet bude hlavně na třech věcech. Zaprvé je třeba, abychom dokázali zvládnout momentum zápasu. Lépe s ním zacházet, když je na naší straně. Druhá věc je naše sebevědomí. Třetí, že musíme hrát více s kotoučem. Když všechny tři aspekty budeme dodržovat, tak předvedeme, že jsme tým, který patří jinam než na čtvrté místo."

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...