Banes Motor České Budějovice
25.11.2018, Tomáš Tolnay

Naváže Motor na vítězství z Litoměřic? V pondělí ho čeká Frýdek-Místek

V pondělí čeká hokejisty Českých Budějovic další domácí zápas Chance ligy v němž změří síly s Frýdkem-Místkem. Jihočeši budou chtít navázat na výhru z Litoměřic. Do utkání by měla zasáhnout i nejnovější akvizice Motoru Václav Karabáček. Utkání můžete sledovat skrze textový přenos nebo živě na serveru Hokejka TV.

HC Frýdek – Místek

Hokejisté Frýdku – Místku zůstávají letos trochu za očekáváním. Během léta se soupiska Slezanů hodně obměnila a čekalo se možná trochu lepší postavení v tabulce než je současné 12. místo. Před sezónou doplnili kádr Frýdecko-místeckých hráči jako Jan Rudovský, Jiří Krisl, Dušan Žovinec, nebo Patrik Husák. Největším problémem Slezanů jsou příliš častá vyloučení. S 432 trestnými minutami vévodí v tomto ohledu celé Chance lize. Při pohledu na úspěšnost ubráněných oslabení (83%) na tom sice Frýdek není až tak zle, ale 22 obdržených gólů v početní nevýhodě je jistě na jejich bodovém součtu znát. Celkově Slezané inkasují poměrně hodně branek, když z 25 odehraných utkání obdrželi již 93 gólů. V této statistice si hůře vede jen Kadaň. V útoku je na tom Frýdek-Místek o poznání lépe, když se dělí o šestou příčku s českobudějovickým Motorem s 79 vstřelenými góly. Nejvíce si svěřenci Václava Prospala musejí dávat pozor na trio Štěpán Novotný, Rostislav Martynek a Jan Hladonik. Tito hráči obstarali celkem třetinu branek svého týmu. V posledním utkání si Frýdek – Místek vyšlápl na hokejisty z Přerova při výhře 3:1 a určitě bude chtít na tento úspěch navázat.

Posledních pět zápasů

Frýdek - Vsetín 5:4
Benátky - Frýdek 3:2sn.
Frýdek - Jihlava 3:6
Slavia - Frýdek 6:2
Frýdek - Přerov 3:1

Sestava z posledního utkání:

Hamerlík – Adámek, Husák, Matyáš, Žovinec, Bartko, Zahradníček, Krisl – Kofroň, Novotný, Martynek – Rudovský, Klimša, Christov – Kaukič, Peterek, J. Kalus – Motloch, Kuťák, Raška.

Z tábora Motoru

České Budějovice po dvou kontumacích a prohře na domácím ledě s Třebíčí konečně zabraly a z utkání v Litoměřicích vytěžily cenné dva body. Vzhledem k tomu, že kališníci na svém ledě prohráli teprve třetí utkání je to jistě slušný počin a příslib do dalších utkání. V následujícím zápase proti Frýdku to nebude mít Motor o moc jednodušší. Jihočeši sice drží v tabulce druhé místo, zatímco jejich soupeř z Frýdku dvanácté, ale z posledních čtyř vzájemných utkání slavili výhru oba soupeři ve dvou případech. V tomto týdnu České Budějovice oznámily příchod talentovaného Václava Karabáčka, který přichází na hostování do konce ledna a měl by se českobudějovickým fanouškům poprvé ukázat již v zítřejším utkání.

Sestava Českých Budějovic z minulého utkání:

Strmeň – Pýcha, Pavlin, Fillman, Kutlák, Vydarený, Plášil – Čermák, Heřman, Babka – P. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Šimánek – Bradley, R. Přikryl, Z. Doležal.

Předzápasové okénko Aleše Tottera k zápasu s Frýdkem:

"Čeká nás podobný soupeř jako v sobotu. Budeme chtít brát tři body. V Litoměřicích jsme měli výborné pasáže, bylo vidět sebevědomí a šikovnost hráčů. Pokud zlepšíme komunikaci a proměňování šancí, tak můžeme uhrát další sérii výher."

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...