Banes Motor České Budějovice
17.11.2018, Dominik Zajan

DOR: TAB - CEB 2:3sn - Dorostenci Motoru získali dva body z Tábora

Dorostenci Českých Budějic si jeli do Tábora spravit chuť po předchozí domácí porážce s Mladou Boleslaví. To se částečně podařilo. Motor byl v zápase jasně lepším týmem, přesto pouze bere dva body za výhru po samostatných nájezdech. Vítězství Českých Budějovic trefil Adam Sochor.

Utkání začal lépe českobudějovický Motor, jenže to byl Tábor, který údeřil jako první. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre zápasu Kryštof Vaněkm který krásnou individuální akci poslal puk za Lidáka. Když už se zdálo, že se Motor z úvodní branky Tábora oklepal, tak inkasoval podruhé. Adam Eremiáš poslal puk na hůl Jana Nevšímala, který rychlou střelou poslal puk za Lidáka, který se za pukem jen ohlédl. Motor pokračoval ve střelecké převaze, leč k brance to nevedlo. Motor hrál do konce úvodní dvacetiminutovky tři přesilové hry, ale ani jednu z nich nevyužil. Tábor tak odcházel do kabin spokojenější, když vedl 2:0.

V šestadvacáté minutě se vylučovalo dvakrát v rozmezí jedenácti vteřin. Za Tábor si šel sednout na dvě minuty Marek Janda, o již zmíněných jedenáct vteřin byl vyloučen českobudějovický David Kašpar. Hrálo se tedy ve čtyřech. To už se Motor konečně dočkal vstřelil kontaktní branku. Postaral se o ni Tomáš Cibulka, který samostatnou akcí překonal Korytara. O necelých šest minut později to už bylo zajímavější. Tomáš Kudrnáč přihrál do místa, kde stál Alois Dubský, který prostřelil Korytara podruhé. Do konce druhé periody se už nic nestalo a Motor tak srovnal skóre.

Motor začal třetí třetinu přesilovou hrou. Tu však nevyužil. Šanci na reparát měl Motor o necelé dvě minuty později. To si šel na trestnou lavici sednout táborský Kundrát. To si Motor vytvořil tlak, ale ani tuhle přesilovku nevyužil. Třináct minut před koncem třetí třetiny měly Budějovice další přesilovku, znovu neúspěšně. Ve čtyřiapadesáté minutě si vyměnili názory Matašovský a Fousek, oba dostali dvouminutový trest.

Následovalo prodloužení. V něm měl Motor neskutečnou šanci rozhodnout v podobě přesilové hry. Ale ani osmou přesilovku v zápase se Motoru využít nepodařilo. Zápas tedy dospěl do nájezdů, které rozhodl českobudějovický Adam Sochor. Motor tak získal druhý bod za vítězství po nájezdech.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....