Banes Motor České Budějovice
17.11.2018, Tomáš Tolnay

CEB – OLO 0:1 (1:0 pp.) České Budějovice získaly proti Olomouci bod v prodloužení

V sobotu 17. listopadu přijel na druhou ledovou plochu Budvar arény soupeř z Olomouce. Oba týmy se potkaly již před dvěma dny na ledě Olomouce, kdy utkání skončilo nejtěsnější možnou výhrou olomouckého týmu po prodloužení (1:0 sn.) Ani dnes diváci neviděli mnoho branek. V čase 2:13 se prosadil hostující David Kalač. Další branka v zápase nepadla a tak alespoň bonusový bod pro Motor vystřelil v prodloužení Aleš Řezáč.

Utkání začalo převahou Olomouce, což vyústilo v úvodní branku utkání, kterou vsítil z přesilové hry hostující David Kalač po nahrávce od Adama Hilšera. Motor se snažil o vyrovnání, avšak jeho snahu brzdila častá vyloučení. V největší šanci první třetiny se po chybě hostující obrany objevil domácí útočník Michal Silný, když uháněl sám na branku, jeho pokus však olomoucký gólman zlikvidoval. Na druhé straně hřiště se musel hodně ohánět i domácí brankář Svoboda, když šanci hostujícího Hilšera vyrazil pravým betonem. I další příležitosti obou mužstev ztroskotaly na výborně chytajících brankářích, a tak se do šatny po první třetině odcházelo s jednobrankovým vedením týmu Olomouce.

Úvod druhé dvacetiminutovky přinesl nápor hostujícího celku. Do slibné příležitostí se nejprve dostal olomoucký Daniel Ministr jehož pokus vykryl brankář Svoboda. O chvíli později zastavila pokus Adama Hilšera tyčka. Největší šanci domácího celku měl v polovině utkání obránce Patrik Škola, když vyslal jedovatý projektil z vrcholku kruhů, ale brankář Mokrý dokázal i s nutnou dávkou štěstí kotouč udržet ve své výstroji. Na konci druhé třetiny si domácí hokejisté zahráli dvě po sobě jdoucí přesilové hry. Šance Motoru v podání Daniela Dudáčka i dorážejícího Vojtěcha Krcha však zůstaly nevyužité. Motor tak ani v druhé třetině nevsítil vytouženou branku a před poslední částí zápasu odcházeli hráči z ledové plochy za stále nepříznivého stavu utkání 0:1 pro Olomouc.

Třetí perioda začala v pomalejším tempu. V první vážné šanci se objevil hostující Tobiáš Handl, jenž zakončil přečíslení tři na dva střelou v pádu. Jeho pokus ukryl domácí brankář v lapačce. Na druhé straně se mohl prosadit domácí Jan Janoch, ani na dvakrát však nedokázal hostujícího brankáře Mokrého překonat. Deset minut před koncem třetí části se proti pravidlům provinil domácí útočník Jakub Čížek. Za sekání si vysloužil trest na pět minut plus dokonce utkání, což zkomplikovalo naděje Motoru na vyrovnání. Motor však nesložil zbraně a i v oslabení se snažil útočit. Nejzajímavější šanci měl domácí Daniel Dudáček, ale ani on z bezprostřední blízkosti gólmana Mokrého nepřekonal. Poté se blýskl krásnou individuální akcí domácí obránce Jakub Novák, který vyvezl kotouč z obraného pásma až před branku soupeře, kde hledal přihrávkou lépe postaveného Františka Schwartze, ale ani jeho pokus olomoucký brankář nepropustil za svá záda. V závěru utkání si trenéři Motoru vzali oddechový čas a zkusili prolomit střeleckou smůlu s šesti hráči v poli. Ani power play však kýžený gól nepřinesla, a tak se po šedesáti minutách hry radovali ze zisku tří bodů hráči Olomouce.

V prodloužení se hra přelévala ze strany na stranu. Oba brankáři se vyznamenali několika těžkými zákroky, až v čase 64:26 ukončila utkání střela z hole domácího Aleše Řezáče. České Budějovice si tak připsali alespoň jeden bod za výhru v nadstavbové části.

Ohlasy po zápasu

Ohlasy trenérů:

Martin Štrba (České Budějovice)

Samozřejmě nás mrzí prohra. Tři body jsou v této fázi sezóny důležité, ale já musím kluky pochválit za to, jak zápas odmakali. Bez gólu se vyhrát nedá, ale zápas měl dobrou úroveň a já jsem rád, že jsme zvládli alespoň prodloužení.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....