Banes Motor České Budějovice
13.11.2018, Dominik Zajan

Další těžký venkovní zápas. Motor zajíždí na led čtvrtého Kladna

Po reprezentační přestávce čeká Motor další těžký zápas. Českobudějovičtí hokejisté zajíždí na led čtvrtého Kladna. Motor prohrál poslední dva venkovní zápasy, takže má o motivaci postaráno. Pokud nebudete na stadionu, budete moci sledovat utkání skrze textový přenos nebo živě.

Náš soupeř – Rytíři Kladno

Rytíři se přes léto museli vyrovnat se ztrátou hned několika klíčových hráčů. Kladenské barvy opustili například Jan Kloz a David Tůma. Tedy útočníci, kteří v minulé sezoně dohromady nasbírali přes sedmdesát bodů. Zacelit díru v kladenském útoku by měl z Motoru příchozí Petr Vampola, který by se měl starat o produktivitu společně s Kubíkem či Strnadem. V zápasech v Chance lize se tyto předpoklady naplňují. Petr Vampola zatím nasbíral 19 bodů, díky čemuž vede týmové bodování, a jeho spoluhráč z útoku, Adam Kubík, který má jen o bod méně, se drží v těsném závěsu. V brance se zatím střídají Adam Brízgala s Lukášem Cikánkem. A především prvně jmenovaný má skvělá čísla a v procentuální úspěšnosti zásahů je druhým nejlepším gólmanem v lize. Otazník stále visí nad Jaromírem Jágrem, jenž zatím do žádného soutěžního duelu nezasáhl, neboť léčí zranění z letní přípravy.

Rytířské přesilovky, co se jejich využití týče, zatím patří do spodní části ligy. Ze sto čtrnácti jich bylo využito osmnáct, což činí 18,42%. Svěřenci trenéra Lidického a Čermáka naopak mají velmi dobrá oslabení, ba dokonce jsou v této herní činnosti nejlepší v lize. Úspěšně se bránili v devadesáti třech případech, devětkrát pak inkasovali, to dává dohromady 91,18% úspěšnost

Kladenská sestava z minulého utkání

Brízgala (Stahl) – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava, Veber, Kehar – Zikmund, Kubík, Jelínek – Vildumetz, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Machač, Svedlund – O. Bláha, Filip, Hajný.


23. kolo

Rytíři Kladno

ČEZ Motor České Budějovice

Středa 14. listopadu 2018, 18:00, ČEZ aréna Kladno

Z tábora Motoru

Motor se v poslední době trápí při venkovních zápasech. Prohrál poslední dva v řadě, a to v Benátkách, kde padl 1:2, a v Prostějově, kde Budějovice prohrály 3:5. V domácích zápasech je to o poznání lepší. V Budvar aréně zatím prohrály všechny týmy kromě mladého týmu z Litoměřic, který si z Budvar arény odvezl cenné dva body. Jako poslední to odnesla Kadaň, která si z Českých Budějovic odnesla debakl 5:0. Hokejisty Motoru trápí především produktivita. V zápase s Kadaní měl Motor v první třetině neskutečnou střeleckou převahu. Přesto nevstřelil branku. Na druhou stranu má Motor druhou nejlepší defenzívu v celé soutěži. Inkasoval pouze pětačtyřicet branek.

Sestava Motoru z minulého zápasu

Strmeň – Kutlák, Fillman, Pavlin, Pýcha, Vydarený, Plášil, Prospal ml., Kachyňa – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Dančišin, Babka – R. Přikryl, Bradley, Z. Doležal – Doktor, Vaculík.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Kladno má na svém specifickém stadionu nacvičeno několik věcí, bude důležité nastoupit sebevědomě a hrát trpělivě stejně jako doma. Mají výborné oslabení, musíme podat kompaktní výkon. Soupeř dokáže trestat chyby, věřím, že si odvezeme výhru za tři body. Předpokládám, že se s nimi setkáme v sezoně ještě několikrát, každé utkání se hráčům ukládá do hlavy. Přál bych si, abychom na zápas přijeli s rovnováhou pokory a sebevědomí. V brance bude Jan Strmeň, pojedeme na šest obránců a třináct útočníků. Do sestavy se vrátí Miloslav Čermák a Martin Heřman."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....