Banes Motor České Budějovice
21.10.2018, Tomáš Tolnay

Televizní šlágr je tady. Motor chce prolomit nepříznivou sérii s Jihlavou

První čtvrtinu základní části hokejové Chance ligy zakončil Motor výhrou na Lapači proti Vsetínu (3:2). Připsal si tak důležitý skalp proti jednomu z favoritů soutěže. V pondělí čeká budějovické hokejisty neméně těžký úkol. Na ledě Budvar arény přivítají ještě loni extraligovou Duklu Jihlava, s kterou mají nepříjemnou bilanci devíti porážek v řadě. Podaří se Motoru najít recept na vítězství? Utkání začíná v pondělí v 17:30 a můžete ho sledovat skrze textový přenos, živě nebo v přímém přenosu České televize.

Dukla Jihlava

V minulém ročníku působili Jihlavští v nejvyšší tuzemské soutěži. Působení to však bylo nejkratší možné a po roce se fanoušci mohou opět těšit na již tradiční bitvy mezi Motorem a Duklou. Nutno podotknout, že z tohoto souboje vyšla Jihlava již desetkrát v řadě jako vítěz. Žádná série však netrvá věčně a Motoru se nabízí skvělá možnost na její přerušení před vlastními fanoušky.

Oproti minulé sezóně prošel jihlavský celek velkou proměnou. Kádr opustili například Jakub Škarek, Petr Straka, Erika de la Rose, Lukáš Žalčík, Petr Šidlík nebo Filip Seman. V posledních dnech klub navíc oznámil měsíční hostování Tomáše Čachotského v extraligovém Zlíně a Jakuba Suchánka v Litvínově. Opačným směrem putují Lukáš Doudera s Davidem Tůmou. Před sezónou tým Dukly posílili Niklas Lundström, Matěj Pekr, Vlastimil Dostálek, Tomáš Harkabus, Jan Pohl či Martin Osmík. Jihlava v probíhající sezóně trochu zaostává za očekáváním, když drží pátou příčku ligové tabulky. Rozestupy mezi jednotlivými týmy jsou však malé a Jihlavští se jistě budou chtít dostat do vyšších pater a zajistit si tak co nejlepší pozici pro play-off.

Posledních pět zápasů

Jihlava - Přerov 5:0
Jihlava - Frýdek 3:2
Poruba - Jihlava 3:2sn.
Jihlava - Vsetín 1:2
Benátky - Jihlava 1:4

Sestava Jihlavy z posledního utkání:

Brož – Pohl, Doudera, Kajínek, Váňa, Štebih, Mareš, Štindl – Anděl, Skořepa, Pekr – Tůma, Werbik, Havránek – Harkabus, Hlinka, Jiránek – Vála, Hrníčko, Čermák.

Z tábora Motoru:

Jihočeši zvládli úvodní čtvrtinu soutěže na výbornou. Vévodí celé lize s náskokem čtyř bodů, a tak může v kabině Motoru panovat určitá spokojenost. Výbornou formu v posledních zápasech prokazují mimo jiné českobudějovičtí David Gilbert, Martin Novák nebo Lukáš Endál. V brance předvádí vyrovnané výkony oba brankáři Petr Kváča s Janem Strmeněm a v obraně se mohou Českobudějovičtí spolehnout na pravidelný bodový příděl Žigy Pavlina. Dalším soupeřem v cestě za body však stojí Jihlava, které má Motor hodně co vracet. V posledním vzájemném zápase nedokázali Jihočeši vstřelit ani jeden gól a museli se sklonit před svým soupeřem z Vysočiny při zatím nejvyšší prohře 0:7. Na toto utkání však bude chtít parta okolo Václava Prospala zapomenout a konečně na Jihlavu vyzrát.

Sestava Motoru z posledního utkání:

Strmeň – Vydarený, Pavlin, Kachyňa, Fillman, Pýcha, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál - Beránek, Dančišin, Babka - Doktor, Šimánek, Z. Doležal - P. Novák, Přikryl, Heřman.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

"V poslední době Jihlava vyměnila nějaké hráče, teď dostanou více času na ledě jiní hráči. Systém Jihlavy je stále stejný, trenér je tam už osm let. Věřím, že je máme načtené, ale třeba speciální formace se právě kvůli odchodu několika hráčů změnily. Jihlava se snažila oživit tým, není spokojená s dosavadním umístěním. Přijedou na nás připravení a plně koncentrovaní. Myslím si, že by to mohl být parádní hokej. Věříme, že divákům uděláme radost a ukončíme to, aby neustále kolovaly nějaké prognózy, že na Jihlavu neumíme."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....