Banes Motor České Budějovice
15.10.2018, Denisa Józsová

Vzhůru na Lapač! První čtvrtinu uzavře Motor na vsetínském ledě

Chance liga neúprosně ubíhá a patnáctým kolem skončí její první čtvrtina. V tomto zápase se České Budějovice střetnou se Vsetínem na jeho vlastním ledě, kde se dá očekávat bouřlivá atmosféra. Začátek zápasu je naplánován ve středu na 17:30. Utkání budete moci sledovat skrze textový přenos nebo živě.

VHK ROBE Vsetín

Loňská sezóna byla pro Vsetínské návratem do druhé nejvyšší ligy. A nováček si nevedl vůbec špatně. Podařilo se mu proklouznout do play-off, když skončil na posledním, osmém, postupovém místě. Zde se tým z Moravy střetl s Karlovými Vary. Tato série měla jednoznačný průběh, jelikož Energie zvítězila ve čtyřech zápasech. Vsetín se loni mohl spolehnout na útok, který v minulé sezóně nasázel 168 branek a byl třetím nejlepším v lize.

Po sezóně se v týmu odehrály četné změny. Z týmu odešli Michal Šurý, Jaroslav Pavelka, Daniel Krenželok či urostlý bek Anatolij Protasenja. Právě poslední jmenovaný hráč byl asi největší ztrátou, když odešel do týmu Junosť Minsk. Ovšem do Vsetína přišla spousta nových hráčů, navíc několik z nich je českobudějovickým fanouškům dobře známých. Do týmu totiž přišli Davida Gába, Luboš Rob a Vít Jonák. Mezi další, kteří přišli, se řadí Jan Šelepněv, Peter Mikuš či Antonín Pechanec.

Letošní sezónu nezačali Valaši vůbec dobře. Z prvních pěti zápasů totiž vyhráli jen jeden, když rozstříleli Kadaň 11:0. Jinak ale přišly čtyři porážky proti Prostějovu, Kladnu, Havířovu a Ústí nad Labem. Od té doby už ovšem domácí tým jen vítězí a jeho série je v současné době na čísle osm. Co se týče týmových statistik, daří se Vsetínu především v přesilových hrách, které má nejlepší v lize. Využil jich 21,43% a vstřelil v nich dvanáct branek. Také oslabení jsou velmi dobré v podání domácího týmu, tam je totiž druhý nejlepší, když ubránil 89,71% početních výhod soupeře.

text

Posledních pět zápasů

Vsetín - Poruba 6:2
Vsetín - Benátky nad Jizerou 5:1
Jihlava - Vsetín 1:2
Vsetín - Slavia 3:2p
Přerov - Vsetín 1:2p

Sestava z utkání proti Přerovu:

Šelepněv – Mikuš, Frolo, Slováček, Teper, Holomek, Hryciow, Jenáček – Theoret, Rác, Březina – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Kucharczyk, Pitule – Hořanský, Vítek, Klímek.


15. kolo

VHK Robe Vsetín

ČEZ Motor České Budějovice

Středa 17. října 2018, 17:30, Zimní stadion Na Lapači

Z tábora Českých Budějovic

Hokejisté Motoru nadále vládnou tabulce, když z dosavadních čtrnácti zápasů jich vyhráli hned deset. K tomu přidali dvě prohry na nájezdy a celkem získali třicet dva bodů. V posledním zápase si Jihočeši náramně zastříleli. Hostili na svém ledě Porubu a připsali si jednoznačnou výhru 8:1. Ostravští hráči se sice dostali v šesté minutě do vedení, ale to bylo od nich vše. Domácí ještě v první třetině otočili vývoj a svůj náskok už jen navyšovali. Na výhře se nejvíce podílela první lajna, která byla hned u pěti branek! Nejvíce se dařilo Martinu Novákovi, který si připsal pět bodů (2+3). Loni se Českým Budějovicím proti Vsetínu celkem dařilo, jelikož vyhrály tři zápasy ze čtyř, jediná prohra přišla na ledě soupeře.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Čeká nás bouřlivá atmosféra, čekám několik tisícovek diváků. Vsetín velice dobře posílil. Hráče vybíral cíleně, do určitých rolí. Poučil se z loňska, kdy se tam protočilo plno hráčů. Je to zápas, kterých byste si přáli, aby jich v lize bylo co nejvíce. Dokonale to odhalí, jak na tom jsme my i oni. Ukáže se sebevědomí obou týmů, kondice, rychlost a plno dalších aspektů. Dle mého to bude jasný šlágr kola."

text

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....