Banes Motor České Budějovice
29.04.2018, Filip Kortus

Zápisník Vojtěcha Doktora z mistrovství osmnáctek v Čeljabinsku – 6. díl

Čeljabinsk - Bramborovou příčku obsadila česká osmnáctka na mistrovství světa v Rusku. Celek Davida Bruka nestačil v semifinále na USA a v následném boji o bronz ani na Švédsko, tudíž si ze světového šampionátu neodvezl žádný cenný kov. Poslední dny v Čeljabinsku hodnotil jihočeský obránce Vojtěch Doktor.

O prohře v semifinále s USA

Po vyřazení Kanady jsme obdrželi velkou várku gratulací, v Česku jsme tím způsobili opravdu velký rozruch. Američané na nás nastoupili jak se patří. Dokázali číst naši hru, byli všude o krok dříve a zkrátka byli lepší. První třetinu jsme prohráli jenom o gól, ale USA hrálo lépe a nedokázali jsme se jim přizpůsobit. Nejspíše nás zlomila třetí branka soupeře. Po snížení jsme se nadechovali k vyrovnání, ale inkasovali jsme a Amerika už si to pohlídala.

O porážce v souboji o bronz

Se Švédy to bylo o něčem jiném. Dalo se s nimi v pohodě hrát, chvílemi jsme byli i lepší. Nechali jsme se ale často zbytečně vylučovat a soupeř nás z toho hned třikrát potrestal. Měli jsme plno tutových šancí, bylo trestuhodné, že jsme nedokázali proměňovat. Je to velká škoda, zápas byl hratelný a medaili jsme byli blízko.

O celém turnaji

Čtvrtou příčku rozhodně můžeme hodnotit kladně. Dostali jsme se mezi nejlepší čtyři týmy, což je úspěch. Upřímně řečeno, po základní skupině jsme s tím ani moc nepočítali. Turnaj se lámal proti Kanadě, se kterou jsme odehráli nejlepší zápas na turnaji. Potom jsme měli dva pokusy k tomu, abychom dosáhli na medaili. Nepovedlo se a mrzí nás to. Takové šance by se měly využívat.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...