Banes Motor České Budějovice
09.09.2017, Adam Pavlíček

MDO: CEB - MLB 0:3 - Boleslav vynulovala Motor a z Budvar arény si odvezla všechny body

Na úvod sezóny Motor padl proti Mladé Boleslavi. Na domácím ledě se mu nevydařilo vstřelit jediný gól. "Jenom nám stále chybí rychlejší a rozhodnější zakončení, na tom musíme stále pracovat," řekl po utkání trenér mladšího dorostu Radek Kampf.

Úvodní dvacetiminutovka divákům v Budvar aréně nenabídla příliš mnoha šancí. Na začátku si oba týmy vyzkoušely přesilovou hru a také oslabení. Motoru a Mladé Boleslavi se ale početní výhoda zužitkovat nevydařila. Ještě před polovinou třetiny se dokázali prosadit hosté. Jmenovitě to byl Jakub Zajíček, který dostal přihrávku od Simona a následně překvapil domácího Lidáka. Až ke konci periody se ani jeden z týmů nemohl dostat do žádné větší šance. Pár sekund před koncem úvodního dějství přišel faul ze strany Matouše Haila a sudí nařídil trestné střílení. Toho se ujal Jan Závora, ale Lidák se vytáhl a skvělým vypíchnutím puku trestný nájezd zneškodnil. Boleslavští se radovali z druhého gólu společně se zvukem sirény. Nicméně rozhodčí usoudili, že dosažení branky bylo až po uplynutí dvaceti minut. Do prostředního dějství šla Mladá Boleslav tedy s jednogólovým náskokem.

V něm si připsal první vážnější šanci až Tomáš Zajíček, který se z blízkosti opřel do střely a nekompromisně kotouč napálil. Lidák stihl zareagovat a lapačkou střelu vyrazil. Do dvojnásobného náskoku šla Boleslav dvě minuty po půli zápasu. Svou první trefu v zápase si totiž připsal Jan Hašlar. Třetí úder ze strany hostí přišel pár sekund před koncem druhé periody. Tomáš Dlask dostal pas a jel na brankáře. Jeho střela se jen odrazila pro najíždějícího Michala Simona, který bez sebemenšího zaváhání zasunul kotouč do odkryté klece.

Poslední třetina nám žádný přesný zásah nenabídla. Neviděli jsme v ni ani nějakou větší gólovou příležitost. Mladá Boleslav si pohlídala své třígólové vedení a může se tak radovat z vítězství v prvním kole extraligy mladšího dorostu.

Ohlasy po zápasu
Radek Kampf (HC Motor České Budějovice): "Mrzí nás, že soupeř byl agresivnější i přesto, že jsme si říkali, že jako domácí mužstvo bychom měli hrát více do těla a být agresivnější my. V zápase jsme měli dobrých deset prvních minut z druhé třetiny. Třetí třetina byla z našeho pohledu také velké zlepšení a kdybychom takhle hráli celý zápas, nějaký gól by se nám určitě podařilo dát. V třetí třetině jsme dostali soupeře pod tlak. Jenom nám stále chybí rychlejší a rozhodnější zakončení, na tom musíme stále pracovat."
Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...