Banes Motor České Budějovice
09.08.2017, Denisa Józsová

JUN: CEB - JIH 6:1 - Junioři si zastříleli a mají první výhru v přípravě

Druhé domácí přátelské utkání sehráli budějovičtí junioři, tentokrát přijela Jihlava. A domácí hokejisté hráli s chutí, což bylo vidět po celý zápas. Utkání jasně kontrolovali a ve všech aspektech hry byli jasně lepší. Dvě branky si připsal Lukáš Matys.

Budějovičtí vlétli do zápasu ve velkém stylu. Již od prvního písknutí svého soupeře přehrávali a moc mu nepůjčovali puk. Jihočeši také skórovali jako první. V početní nevýhodě všem ujel Martin Beránek, který bekhendovým zakončením překonal Šťastného v bráně. Krátce nato hráli domácí hokejisté přesilovou hru a skórovali znovu. Doktor viděl na modré volného Daniel Dudáčka, který propálil vše, co mu stálo v cestě. České Budějovice měly dále více ze hry, ale další gól v první třetině nevstřelily. Do kabin tak šly s vedením o dva góly.

Druhá třetina nabídla svižný hokej, ve kterém padlo hned pět gólů! Tejkova střela ještě brankou neskončila, ale akce o chvíli později ano. V signalizované výhodě se prosadil Pavel Grauer. Jihočeši si zahráli početní výhodu a vstřelili další gól. Milan Dančišin nabídnutou šancí nepohrdl a Motor rázem vedl o čtyři branky. Poté si Budějovičtí zahráli další oslabení, ale tentokrát inkasovali. Puk se od jednoho z domácích hráčů odrazil k Lukáši Jindrovi, jenž dostal kotouč do sítě. Po tomto gólu se měnili brankáři na domácí straně a do svatyně se postavil Březina. V té době měla Jihlava své gólmany již vystřídané, v zápase pokračoval Juda. Domácí hráči stihli dát ještě dva góly. Jeden z nich opět v oslabení, kdy Lukáš Matys byl sám před Judou a z blízka se nemýlil. Poslední gól padl na konci druhé části, kdy Kronus bojoval o puk jako lev a snaha se Jihočechům vyplatila. Grauer našel volného Lukáše Matyse, který poslal svou ránu do růžku jihlavské branky. Po druhé třetině tak vedli domácí o pět gólů.

Ve třetí třetině úroveň zápasu trochu klesla. Utkání se spíše jen dohrávalo a k vidění nebylo mnoho vyložených šancí. Když už si nějakou jeden z týmů připravil, ztroskotal na brankáři, kteří pro třetí část branky uzavřeli.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...