Banes Motor České Budějovice
03.07.2017, Filip Kortus

Zlepšení! Motor se rázně posunul v žebříčku evropských klubů

Znovu po roce vyhlásil francouzský webový server passionhockey.com nejlepších dvě stě padesát hokejových klubů v Evropě a letos si Motor v celkovém žebříčku výrazně polepšil. Posunul se hned o čtyřicet pozic a zajistil si místo nejlépe hodnoceného týmu z první ligy.

Uznávaný hokejový portál passionhockey.com každoročně přináší žebříček dvě stě padesáti nejlepších evropských mužstev. Své zástupce v něm má i WSM liga, jejíž nejvýše postaveným zástupcem se stal ČEZ Motor na sto devatenácté příčce. Za sebou nechal například Duklu Jihlavu či účastníka EBEL Orli Znojmo. Nejlépe z českých klubů se umístili Bílí Tygři Liberec, do první dvacítky se díky mistrovskému titulu posunula Kometa Brno.

Celkové pořadí určuje, kolik jednotlivé týmy uhrály v sezoně bodů. Dalším rozhodujícím faktorem je předem nastavený koeficient soutěže, který se hodnotí dle náročnosti ligy. Zahrnuty jsou i zápasy v Lize mistrů, play off či duely o udržení v soutěži.

 
Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...