Banes Motor České Budějovice
10.06.2017, Filip Kortus

Hokejisté Motoru podpořili při volejbalovém turnaji Centrum Bazalka

Od sobotního dopoledne startoval benefiční beachvolejbalový turnaj věnovaný Centru Bazalka. Hrálo se v Beach Ball Arena na sídlišti Vltava a nechyběla na něm ani trojice z řad hokejistů Motoru. V silné konkurenci si nevedli špatně, ale hlavním smyslem turnaje bylo přispět na dobrou věc.

Po náročném týdenním soustředění na Lipně neváhala trojice hokejistů Motoru pomoci na podporu Centru Bazalka a rozdala si to v sobotu při charitativním turnaji v plážovém volejbale proti ostatním přihlášeným týmům. Výtěžek ze startovného putoval na pokrytí fyzioterapie klientů Centra Bazalka. Za Motor se zúčastnili Petr Kváča, Jan Bárta a Vlastimil Dostálek.

Sami účastníci si akci moc chválili. „Bylo to moc fajn, bavilo nás to a rádi jsme pomohli Bazalce,“ rozplýval se brankář Motoru Petr Kváča. Hokejisté to v turnaji neměli vůbec jednoduché. Proti nim často nastupovali zkušení volejbalisté. „Bylo znát, že jsme zvyklí na brusle a jiné prostředí, než je písek. Volejbalově jsme byli na něco horší úrovni než ostatní, ale snažili jsme se držet krok,“ vyprávěl o turnaji Petr Kváča.

O výsledky v turnaji nešlo a hokejisté věděli, že význam a smysl akce spočívá jinde. „Hlavním cílem akce si bylo v poklidu zahrát beach volejbal a my víme, že v něm máme rezervy. Nehráli jsme na výsledek, chtěli jsme si to především užít společně s ostatními výběry,“ uzavřel Kváča. Již tradiční turnaj se vyvedl, akce splnila účel.

  Hokejisté Motoru při útoku.
Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...