Banes Motor České Budějovice
30.10.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Přijďte povzbudit juniorku

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Výsledky mládeže zatím nejsou příliš optimistické, ale vše se může v dobré obrátit už tento hrací víkend. Juniorka sehraje oba zápasy doma a má tak šanci opustit poslední příčku, starší dorost může nastartovat svůj boj o postup do lepší skupiny a mladší dorost A má čtvrtou pozici na dohled.

Juniorka

Vše už bylo řečeno i napsáno. Loni byla juniorka silná doma a díky tomu se nakonec zachránila. Letos to tak úplně neplatí a i to je důvod dnešního postavení v tabulce. Tentokrát to budou mít Jihočeši hodně těžké, neboť v pátek přijede těžký soupeř HC Oceláři Třinec. V tabulce jsou Oceláři čtvrtí se ztrátou pouhých čtyř bodů na první místo a navíc jsou zatím druhým nejúspěšnějším celkem na hřištích soupeřů, když z jedenácti zápasů získali osmnáct bodů. Snad jim dochází dech, protože poslední dva zápasy venku prohráli. První zápas v Třinci vyhráli domácí 6:3 a jsou favority i pro páteční zápas. Třinečtí mají ještě ke všemu nejlepší útok v soutěži, když dali skoro dvakrát tolik branek co Jihočeši. Zápas se odehraje v pátek od 17.00 v Budvar aréně. Junioři určitě ocení bouřlivou diváckou kulisu.

Hned druhý den přijede další soupeř z Moravy a to HC Vítkovice. Tradiční bašta mládežnického hokeje stále drží vysoko laťku u všech mládežnických mužstev. Jak to asi dělají? Nyní jsou třetí a ztrácejí jen tři body na vedoucí Spartu. Ovšem jestli má tento tým někde slabinu, pak jsou to zápasy na soupeřových hřištích, kde zatím z deseti zápasů mají čtrnáct bodů a pasivní skóre. Ovšem zatímco Třinec poslední zápasy venku prohrál, Vítkovice dokonce vyhráli na Spartě. První vzájemný zápas vyhráli Vítkovičtí 3:1 a nutno přiznat, že jsou favority i v odvetném zápase. Úvodní buly zápasu bude vhozeno ve 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost je v útlumu a to je fakt. Poslední čtyři zápasy tým prohrál a jeho bilance není pozitivní. Zdá se, že poprvé nepostoupí přímo do play-off a bude muset bojovat o účast v závěrečné fázi ve slabší skupině. Tým sice pustil nejlepší hráče do juniorky, ale přesto by mohl více zabojovat. Teď ho čeká nejslabší tým soutěže HC Písek. K vidění tak bude třetí jihočeské derby, přičemž obě předchozí vyhrál Motor a to 9:1 a 7:2. I tak budou Budějovičtí favority zápasu a tři body by měli zůstat doma. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

I další soupeř by měl být pro Jihočechy hratelný. Pojedou totiž do Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou totiž předposlední a mají o pět bodů méně než Budějovičtí. Doma se Středočechům celkem daří, když z osmi zápasů získali dvanáct bodů. První zápas ve městě aut vyhráli domácí 3:1, ale Jihočeši jim oplatili domácí výhrou 4:1. Snad tedy na tento zápas Budějovičtí dokáží navázat.

Mladší dorost A

Extraligový tým podává spíše nevyrovnané výkony, ale zatím má postup mezi nejlepší čtyři ve svých rukou. V přímém souboji se sousedem v tabulce čeká Jihočechy v neděli, kdy přivítají Mladou Boleslav, která je v tabulce o dva body méně než Jihočeši. Bruslařům se daří více venku než doma, když ze šesti zápasů mají dvanáct bodů. První zápas v Mladé Boleslavi vyhráli domácí 5:4sn. Teď by byl správný čas vyhrát a udržet si naději na postup. Zápas se odehraje v neděli od 17.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligový dorost má tento týden nabitý program, odehraje tři zápasy. Ten třetí je na programu v sobotu. Přijede Rebel Havlíčkův Brod. Rebelové jsou v tabulce druzí a daří se jim, když prohráli jen jeden zápas. Zápas se odehraje v sobotu od 13.00 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...