Banes Motor České Budějovice
11.08.2014, Matěj Mayer

Vrátí Motor Kladnu vysokou porážku?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Druhý zápas na domácím hřišti mají hokejisté Motoru na programu už v úterý. Podruhé v přípravném období změří Jihočeši síly s Kladnem, kterému rozhodně mají co vracet. Přesně před týdnem se spolu totiž tyto dva celky střetly na ledě Rytířů, kteří uštědřili svému soupeři krutou porážku 2:7. V úterý mají Českobudějovičtí šanci na reparát, utkání startuje v 17:30. Vstupenky se prodávají od 16 hodin na pokladnách 2 a 3 za 60 Kč. Permanentkáři mají vstup zdarma, bez nároku na konkrétní sedadlo.

O soupeři: Rytíři Kladno

Založen: 1924
Stadion: ČEZ stadion (kapacita 8 000 diváků, nyní v rekonstrukci)
Webové stránky klubu: hc-kladno.cz
Umístění v poslední sezóně: 13. místo v extralize, 4. místo ve skupině o udržení
Hlavní trenér: Jiří Čelanský


Kladno prošlo přes léto velkými změnami. Tou největší od startu nadcházejícího ročníku bude prvoligová příslušnost, ke které se nyní Středočeši budou muset hlásit. Z tohoto důvodu klub opustilo pár kvalitních hráčů. Největší ztrátou je pochopitelně odchod dlouholetého kapitána Pavla Patery, jehož zlákala extraligové Olomouc. Patera byl řadu sezon pravidelným sběratelem bodů a vůdcem Rytířů, bude tedy zajímavé sledovat, kdo po něm převezme tuto roli.

Dalším citelnou ztrátou může být také odchod bratří Douderů, kteří míří do Třince. Starší Milan byl v minulé sezoně velkým překvapením extraligy a spolehlivými výkony patřil k nejlepším bekům týmu. Zatím jedinou zajímavější posilou v řadách kladenských Rytířů je Tomáš Pitule, kterého si pozorní fanoušci všimli v loňské sezoně, kdy na pět utkání oblékl dres Českých Budějovic.

Jak už bylo psáno výše, Motor už v přípravě s Kladnem hrál a tak ví, co od něj očekávat. Zkušenosti z prvního duelu se budou trenérům bezesporu hodit a fanoušci Motoru doufají, že jejich oblíbenci vrátí Kladnu potupnou porážku z jeho ledu. Pokud vás zajímá, jak si Jihočeši povedou v dalším přípravném utkání, buďte v úterý v 17:30 připraveni v Budvar aréně.


Přátelské utkání: ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno

úterý 12. 8. 2014, 17:30
1. plocha Budvar arény

Z tábora Motoru

Hokejisté Motoru nemohou být po posledních dvou zápasech v ideálním rozpoložení. Kladno i Sparta dělali českobudějovické obraně dost problémů a výsledkem je 14 inkasovaných branek v těchto dvou posledních zápasech. Nutné je však také poznamenat, že soupeři to nebyli z nejlehčích a pozitivem na celé věci může být také to, že Jihočeši nezapomínají skórovat. Celkem 10 nastřílených gólů do sítí soupeře ve třech zápasech není špatným výsledkem. V obraně by to však ještě chtělo vychytat mouchy.

Sestava z posledního zápasu

Kůdela (Gába) – Punčochář, Parýzek, D. Růžička, Chmelíř, Vráblík, Mucha, Bajaník, Semrád – Kuchejda, Pajič, Boháč – Nouza, J. Straka, M. Heřman – Marek, Přibyl, Pašek – Vaniš, Bárta, Švihálek

Věděli jste, že ...

... druhým brankářem Kladna je jistý Jiří Švihálek (roč. 1995), který je bratrancem českobudějovického Michala Švihálka.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...