Banes Motor České Budějovice
14.04.2014, Lukáš Dvořák

Nejlepší hráč sezóny 2013/2014 - David Kuchejda

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Z pěti hráčů měli fanoušci na výběr ve volbě nejlepšího hráče Motoru v uplynulé sezóně. Hynek Kůdela, Lukáš Chmelíř, Luboš Rob, Aleš Kotalík a David Kuchejda soupeřili o přízeň za své výkony a dlouho se zdálo, že se potvrdí předpoklady, které pasovaly do role favorita kapitána českobudějovického celku. Jenže ty nakonec vzaly za své a zdrcujícím finišem anketu ovládl David Kuchejda, jenž jako první v historii převzal skleněný puk s logem klubu, který mu symbolicky předali jihočeští fandové.

Neúnavný dříč, obětavý hráč, bojovník a hokejista, který pro svůj tým nechá na ledě duši. Je jen málo takových, jenž odvedou svůj výkon na sto deset procent a stále mají dostatek sil na rozdávání. A v kádru Motoru to byl během sezóny právě šestadvacetiletý forvard, který i při svém dalším angažmá na jihu Čech nosil číslo šedesát devět. Navrátilec do českobudějovického dresu se neustále dral za pukem, nevypustil ani jeden souboj a všem fanouškům v uplynulém ročníku předváděl, že je pro něj čest nosit dres s novým logem.

Svůj hlas v anketě poskytlo téměř devět set fanoušků. Vítěz získal více než polovinu všech hlasů. Přesně 469 lidí zvolilo Davida Kuchejdu, což v konečném součtu znamenalo výhru s 53% úspěšností. Druhý Aleš Kotalík získal 240 hlasů (27 %), bronzový mladíček Luboš Rob jich měl 136 (15 %). Bramborovou medailí ocenili českobudějovičtí příznivci Lukáše Chmelíře, který získal 36 hlasů (4 %) a nejlepší pětici uzavřel brankář Hynek Kůdela, jenž byl zvolen třináctkrát (1 %).

Na korunovaci krále nemohla být v Budvar Aréně lepší atmosféra. Závěrečné utkání, které už neřešilo postavení v play-out skupině, dopadlo pro domácí hokejisty nejlépe v celé sezóně. Berounu, jenž byl smířený se svou barážovou účastí, nastříleli hokejisté Motoru deset branek, tedy nejvíce v sezóně a prakticky od druhé třetiny se více než pět tisíc diváků bavilo skvělým představením na ledě, ale i mimo něj. Stadionem obíhala mexická vlna, do pokřiků se zapojovali všichni přítomní a naplno se loučili se sezónou.

Se závěrečnou sirénou nejprve Jan Platil splnil svůj slib a užil si děkovačku přímo v kotli, pak již na ledovou plochu zamířili všichni v klubovém oblečení, aby svým hrdinům osobně poděkovali za odvedenou práci. Přibližně tisíc fanoušků reprezentoval při předávání ceny šéf fanklubu Pavel "Pajky" Vágner, z jehož rukou putovala skleněná trofej k Davidu Kuchejdovi. Tomu následně pogratuloval i jeho otec, od kterého získal útočník, který včetně play-out získal dvaatřicet bodů (13+19), vítězný doutník. Všem bylo jasné, že takové ocenění rodák z Opavy na konci ročníku rozhodně nečekal.

Přiznal to nejenom v bezprostřední reakci, ale i v pozápasovém rozhovoru pro klubovou televizi. Jak sám řekl, jde o jeho nejvyšší individuální trofej, které si nesmírně cení. Ne nadarmo byl právě Kuchejda prvním podepsaným hráčem do nové sezóny, navíc s dvouletým kontraktem, což znamená, že se i v dalším roce bude prohánět na prvoligových kolbištích v barvách Českých Budějovic. A není snad nikdo, kdo by jej tady viděl nerad, protože takových hokejových válečníků je čím dál méně.

Sociální sítě

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...

50. narozeniny dnes slaví bývalý českobudějovický brankář Robert Slávik. Členem A týmu byl 7 sezon, nastoupil celkem do 31 zápasů...