Banes Motor České Budějovice
16.05.2013, Miroslav Mayer

European Trophy pro Jihočechy začne již třináctého srpna

Č. B u d ě j o v i c e - V polovině srpna bude zahájen již čtvrtý ročník stále populárnější soutěže European Trophy. Tým HC MOUNTFIELD je tradičním účastníkem této soutěže a stejně tomu bude i na prahu nové sezóny. Jihočeši budou hrát v „severní divize“ a utkají se s tradičními soupeři.

Soutěž, která již tradičně zpestřuje týmům přípravu na sezónu a láká na stadiony diváky i v letních vedrech, to je European Trophy. I na prahu sezóny 2013/14 budou k vidění v Českých Budějovicích silné evropské týmy, které prověří sílu kádru, připravujícího se na další extraligová klání.

Soutěž začne již šestého srpna, ale Jihočeši do ní naskočí až o týden později, když na svém ledě přivítají posledního extraligového mistra Škodu Plzeň. Letos poprvé se diváci dočkají severských soupeřů. Zatím hrál HC MOUNTFIELD vždy ve Švédsku a Finsku, ale tentokrát se týmy Luleå Hockey a Oulun Kärpät představí na ledě Budvar arény. Luleå Hockey je navíc vítězem posledního ročníku European Trophy. Za připomenutí jistě také stojí, že žádný český tým ještě v této soutěži výrazně neuspěl.

Další novinkou je, že tentokrát se všechna utkání základní části odehrají ještě před začátkem nového ročníku Tipsport extraligy. V minulých ročnících se základní část dohrávala ve volných termínech nejvyšší české soutěže.

Do závěrečného turnaje, který se odehraje v Salcburku, se probojují jen dvě nejlepší mužstva z každé skupiny. Tým pořádajícího města má účast jistou.

Program HC MOUNTFIELD v European Trophy

Úterý   13.srpna  17.30    Škoda Plzeň --HC MOUNTFIELD 
Čtvrtek 15.srpna  17.30    HC MOUNTFIELD – Kometa Brno
Pátek   23.srpna  17.30    HC MOUNTFIELD - Luleå Hockey
Neděle  25.srpna  17.00    HC MOUNTFIELD - Oulun Kärpät
Pátek   30.srpna  19.30    Eisbären Berlin – HC MOUNTFIELD
Neděle  1.září    14:30    Hamburg Freezers – HC MOUNTFIELD
Pátek   6.září    17:30    HC MONTFIELD – Red Bull Salcburk
Neděle 8. září    17:30    Red Bull Salcburk – HC MOUNTFIELD
Informace o vstupenkách se včas dozvíte na našich stránkách.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...