Banes Motor České Budějovice
13.12.2012, Tisková zpráva

Charta fair play aneb jak se náš bývalý útočník Michal Mikeska zapsal do dějin fair play

Ještě když Mikeska nastupoval v českobudějovickém dresu, v důležitém zápase proti Kladnu v lednu 2011 opravil výrok rozhodčího, který chybně zapískal faul na něj. Mirka Dušína ale ze sebe dělat nechtěl: "Především je potřeba, aby si dal každý pozor na hrubé fauly u mantinelu a píchání koncem hole," řekl tehdy zkušený forvard.

Náš tým se dostal v zápase do nelehké situace. Bránili jsme ve třetí třetině jednobrankový náskok a hráli ve dvojnásobném oslabení, když sudí odpískali faul na Mikesku. Ten ale vstal a rozhodčím řekl, ať nevylučují, že upadl svou vlastní vinou.

"Byl to instinkt. Zakopl jsem a periferně uviděl rozhodčího, jak zvedá ruku nahoru, tak jsem na něj okamžitě mával, ať to nepíská. Ani jsem nad tím nepřemýšlel, byl to hrozný fofr," vrátil se čtyřiatřicetiletý útočník k netradičnímu momentu. Utkání jsme nakonec vyhráli těsně 2:1.

Vzpomínáte si na další příběhy fair play z hokejového prostředí? Upozorněte na ně na www.fairhokej.cz , kde se zároveň Chartu fair play můžete podepsat.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...