Banes Motor České Budějovice
23.11.2012, Radek Papáček

Rudolf Červený bude hostovat v Mladé Boleslavi

Útočník Rudolf Červený bude z týmu HC MOUNTFIELD hostovat v Mladé Boleslavi. Třiadvacetiletý hokejista však bude v případě potřeby kdykoliv opět k dispozici českobudějovickému klubu. „Ruda s ohledem na svůj hokejový vývoj potřebuje pravidelně hrát. V našem mužstvu k tomu v poslední době neměl příležitost, proto jsme byli nuceni najít mu prostor jinde a rozhodli se k jeho přesunu do Mladé Boleslavi,“ sděluje Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Rudolf Červený tak sice působit v nižší soutěži, ale ovšem v týmu s extraligovou úrovní a zázemím. Mladá Boleslav navíc Jihočechům nedávno vyšla vstříc s uvolněním brankáře Lakosila, když se po Jakubu Kovářovi zranil také druhý gólman Lukáš Sáblík. Rudolf Červený byl nejdříve mimo hru kvůli zranění nosu a po rekonvalescenci se už těžko prosazoval do základní sestavy, kde mezitím díky hráčům z NHL mezi útočníky vznikla velká konkurence.

„Ruda bude v Boleslavi hrát pravidelně, na led by se měl navíc dostat také při přesilovkách a oslabeních. Věříme, že s tímto vědomím k tomu i on sám přistoupí dobře. V Mladé Boleslavi by se měl opět dostat do správného zápasového nasazení a být platným hráčům týmu, což právě potřebujeme pro jeho hokejový růst. V případě potřeby si jej budeme moci stáhnout zpět do našeho kádru,“ říká Petr Sailer.

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...